Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Voorkom dat jouw fiets wordt verwijderd

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Heeft jouw fiets bij de fietsenstalling bij het station een label? Haal deze dan snel op of verwijder het label. De gemeente Roosendaal gaat namelijk binnenkort weer starten met het verwijderen van weesfietsen, verkeerd gestalde fietsen en fietswrakken. 

Een aantal keer per jaar wordt deze opruimactie gehouden. ‘Zo komt er weer stallingsruimte vrij en voorkomen we dat fietsers hun fiets op gevaarlijke of storende plekken neerzetten,’ meldt de gemeente op haar website.

Fietsen worden verwijderd

Afgelopen week zijn de eerste weesfietsen voorzien van een label. Dit zijn fietsen waarvan de gemeente vermoedt dat ze langer dan 14 dagen ongebruikt op dezelfde plek staan. Heeft jouw fiets een label, maar gebruik je hem gewoon? Haal dan het label van jouw fiets af. Jouw fiets wordt niet verwijderd. Weesfietsen die eind april nog steeds een label hebben, worden verwijderd.

Verwijderde fietsen kunnen tegen betaling van 20 euro 13 weken lang worden opgehaald bij het voormalige EKP-gebouw.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief