Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Roosendaalse Tiny van Rijsbergen is benoemd tot lid in Orde van Oranje Nassau

Door: Michel Claessens Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Tiny van Rijsbergen heeft zondagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Van Rijsbergen ontving de onderscheiding vanwege haar jarenlange verdiensten binnen de sport Baton Twirling.

Tiny van Rijsbergen werd zondagmiddag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Locoburgemeester Arwen van Gestel reikte de onderscheiding uit namens de Koning. Dit gebeurde tijdens de feestmiddag van Twirlvereniging The Rainbows in Cultuurhuis Bovendonk in Roosendaal.

Verdiensten

De 54-jarige Van Rijsbergen ontving de onderscheiding voor haar verdiensten binnen de sport Baton Twirling. Ze zet zich sinds 1998 tot heden in voor Twirlvereniging The Rainbows. Dit doet zij in diverse functies zoals voorzitter, penningmeester, naaimoeder en als organisator van diverse wedstrijden. Van Rijsbergen heeft zich ook ingezet als vrijwilliger en wedstrijdplanner voor de nationale Twirlbond. Zo was ze ook betrokken bij het organiseren van Nationale-, Europese- en wereldkampioenschappen. Daarmee heeft ze geholpen om het twirlen opnieuw op de kaart te zetten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief