Anass el Gamali kopt RBC naar 19e competitiezege

Door: Wies van Erp Algemeen

TILBURG - RBC blijft ongeslagen in de Eerste Klasse E. De Roosendaalse ploeg was met 0-1 te sterk tegen SC ’t Zand. Anass el Gamali kopte de enige goal tegen de touwen.

Op een vrij koud sportpark in Tilburg gingen beide ploegen van start. RBC had al snel de overhand en binnen enkele minuten was eerst Jens Wirix (bal werd aangeraakt en ging over) en daarna Moustafa Mohammad (voorlangs) dichtbij. Daarna ging de storm wat liggen. RBC had veel foutieve passes, maar de thuisploeg kon daar niet van profiteren. Voor het rustsignaal schoot Mohammad nog op de deklat en in de slotfase van het eerste bedrijf leek Sander Wirix RBC op voorsprong te schieten, maar zijn inzet kon nog gekeerd worden in de korte hoek.

Anass el Gamali

In de tweede helft kwam de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel al snel op voorsprong toen El Gamali een corner van Rhomar Boudzra binnen wist te koppen. Daarna leek het 0-2 te worden toen Jens Wirix na een gekeerd schot van Mohammad de score kon verdubbelen. Zijn inzet werd echter vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. RBC werd daarna niet meer gevaarlijk. Voor het doel van doelman Roy de Weert leek de gelijkmaker twee maal kort achter elkaar te vallen, maar ondanks de scrimmages die ontstonden bleef het 0-1.

Volgende week ontmoet RBC Moerse Boys, waar het met Cas van den Broek een speler treft die volgend jaar iedere thuiswedstrijd in het Atik Stadion te bewonderen is.