Afbeelding
Foto: Mark Braat

Verkeerd geparkeerde fietsen weer verwijderd bij station

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Op het stationsplein in Roosendaal is weer wat meer plek om de fiets te parkeren. De fietsenruimactie van de gemeente Roosendaal heeft weer plaatsgevonden. Meerdere keren per jaar organiseert de gemeente deze actie om weesfietsen en verkeerd geparkeerde fietsen te verwijderen, zodat er meer ruimte vrijkomt op het station voor andere fietsen.

De fietsenruimactie van de gemeente Roosendaal vindt dit jaar voor het vierde jaar plaats. De aanwezige boa’s die de fietsen verwijderen, merken op dat het aantal verkeerd geparkeerde fietsen ieder jaar afneemt. “Dit betekent dat er meer ruimte overblijft voor de reguliere parkeerders, dus zijn we positief gestemd,” vertelt een boa.

Voordat de fietsen door de gemeente worden verwijderd, krijgen ze eerst een label. Als je jouw fiets met zo’n label aantreft, kun je die eenvoudig verwijderen, zodat jouw fiets kan blijven staan. De labels werden twee weken geleden aangebracht. Mocht jouw fiets toch weggehaald zijn, dan kun je terecht bij het voormalige EKP-gebouw, KaaiDuurzaam.

Fietsen voorzien van label


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief