Afbeelding

Feenstra Beveiliging: ‘Een veilige omgeving is belangrijk’

Door: Yvonne Vermeulen Advertorial

Om je eigen woonomgeving veilig te maken heeft Feenstra Beveiliging veel te bieden op het gebied van beveiliging. Daarnaast hebben zij uitgebreide alarmsystemen voor winkelbedrijven en bedrijfspanden. Zowel op particulier als zakelijk vlak zijn er dus vele mogelijkheden waardoor men zich veiliger voelt, maar dat vooral inbraak voorkomen kan worden. En preventie is in deze tegenwoordige tijd geen overbodige luxe.


Het bedrijf
“We zijn in 1994 begonnen als alarmcentrale en installateur Alarm Control”, duikt de 53-jarige Jasper Brinkman, algemeen manager beveiliging van Feenstra, even de geschiedenis in. “Sinds 2013 zijn we bij Feenstra gevoegd, een installatiebedrijf met 14 landelijke vestigingen en 1.400 medewerkers, met Alarm Control nog steeds als eigen meldkamer. ”Het onderdeel Feenstra Beveiliging werkt zelfstandig vanuit het kantoor aan de Borchwerf in Roosendaal. Met 80 medewerkers, waaronder 35 goed opgeleide en gecertificeerde monteurs en nog steeds een eigen alarmcentrale, zorgen zij dat er meer veiligheid gewaarborgd is door alarmsystemen, camerasystemen en persoonsalarmen. En dat is waardevol in deze tijd, waar elke 11 minuten een inbraak - of een poging tot - plaatsvindt.

De juiste expertise
“We hebben gespecialiseerde monteurs op elk gebied”, legt Brinkman uit. “Bij een particuliere klant die een kleiner draadloos systeem nodig heeft, sturen we een andere monteur dan naar een zakelijke klant met een uitgebreid, bedraad systeem.” Hierbij maakt hij duidelijk dat er bij het personeel dan ook goede doorgroeimogelijkheden zijn. “We maken dat mogelijk met interne opleidingen. ”Een rondleiding naar de verschillende camera- en alarmsystemen maakt duidelijk welke mogelijkheden Feenstra te bieden heeft. Zowel voor de particuliere als de zakelijke markt zijn er verschillende producten. Zo is er ook een persoonsalarm, speciaal voor ouderen en hun mantelzorgers. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en daarbij kan Feenstra Beveiliging ook extra veiligheid bieden. Het kleine apparaat heeft bijvoorbeeld een kantelfunctie die alarm maakt bij een val van de oudere, waarbij eerst de mantelzorger of daarna eventueel de alarmcentrale een signaal krijgt. “De techniek verandert snel en wordt steeds beter. Daar gaan we natuurlijk in mee, al testen we nieuwe producten eerst goed uit. We werken met innovatieve leveranciers die ook gericht zijn op de toekomst.”

Innovatieve producten
“Onze nieuwste aanwinst is Camera Online”, zegt de 30-jarige Sharon Graman, hoofd marketing. “We kunnen daarmee specifiek beelden vastleggen door middel van een camera met slimme techniek. Alles is met een app te volgen en te bedienen. De software kan zo ingesteld worden dat er bijvoorbeeld alleen meldingen worden gemaakt wanneer er personen in beeld zijn. Zo kan er ook gezorgd worden om zo veel mogelijk de privacy te waarborgen.” Binnenkort bevat het assortiment een stand alone mistmachine voor particulieren. Via een demonstratiefilmpje laat Brinkman zien hoe deze mistmachine werkt, die bij een inbraak een ruimte binnen enkele seconden vol witte rook zet.
De strategie Trots vertelt Brinkman dat ze altijd toekomstgericht, innovatief en vooruitstrevend aan het ontwikkelen zijn. “Als de stroom of het internet bijvoorbeeld uitvalt, moet een systeem kunnen blijven werken. Ook binnen ons bedrijf zelf is alles dubbel beveiligd. “De strategie van Feenstra Beveiliging is dat we het makkelijk willen maken voor onze klanten en voor elkaar”, vult Graman hem aan. “We maken het verschil door onze service, techniek en kwaliteit, waarbij de zorg voor de klant altijd centraal staat. Een thuis of werkplek moet fijn zijn, maar zeker ook veilig.”

Borchwerf 27, 4704 RG Roosendaal www.feenstrabeveiliging.com/roosendaalBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief