Afbeelding

ABN AMRO budgetcoach Marion helpt Roosendaalers schuldenvrij te blijven

Door: Redactie Advertorial

‘Trek op tijd aan de bel en laat schaamte en trots niet leiden tot opstapeling problemen’

Steeds meer Nederlandse huishoudens ervaren financiële stress. Denk aan zorgen om de energierekening, de hoge prijzen bij de benzinepomp en de boodschappen die weer duurder zijn geworden. Ook budgetcoach Marion uit Roosendaal merkt dat steeds meer mensen bezig zijn met hoe ze kunnen besparen. “Voorheen waren dat vooral mensen met schulden en mensen in de bijstand, maar tegenwoordig zie ik ook steeds vaker ondernemers, tweeverdieners en zelfs jongeren van 18 jaar.”

Inzicht krijgen is stap één

Marion is een van de budgetcoaches die namens ABN AMRO mensen uit de regio helpt. Zij noemt dit erg dankbaar werk, omdat zij met vaak simpele tips al veel verschil kan maken. Inzicht krijgen is volgens haar stap één voor een financiële gezondheid. “Dat klinkt misschien heel logisch, maar in de praktijk is dat vaak toch lastiger. De vaste lasten zijn nog wel snel in kaart te brengen, maar weinig mensen weten hoeveel ze maandelijks nou precies kwijt zijn aan de boodschappen. Ook de energiekosten zijn momenteel een onzekere factor”, vertelt de budgetcoach.

Schaamte over geldzorgen

Ondanks dat steeds meer mensen bezig zijn met hun rekeningen, merken de budgetcoaches dat er toch nog vaak te laat aan de bel wordt getrokken waardoor schulden zich al hebben opgestapeld. Marion: “Ik hoor vaak van cliënten dat ze niet met hun naasten over geldzorgen durven te praten. Ook wachten sommigen met hulp zoeken omdat ze hopen het toch zelf op te kunnen lossen. Ik hoop dat mijn verhaal ervoor zorgt dat mensen eerder een de bel trekken.”

Klanten van ABN AMRO kunnen gratis en vrijblijvend een afspraak maken met één van de adviseurs van ABN AMRO Financial HealthBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief