Verkeersdoolhof met borden.
Verkeersdoolhof met borden. Foto: George Bolmers

19e Verkeersdoolhof Vrouwenhof

dinsdag 21 maart 2023 9:00 tot donderdag 23 maart 12:00

Op 21, 22 en 23 maart vindt in park Vrouwenhof het jaarlijks terugkerende verkeersdoolhof plaats. Wethouder Mobiliteit Sanneke Vermeulen zal hiervoor op 21 maart om ca. 8.45 uur de opening verrichten. Bijna 730 leerlingen uit groep 7 van 28 scholen zullen hieraan deelnemen. In het park worden juniorverkeersborden en juniorverkeerslichten weggezet. In dit ‘verkeersborden-doolhof’ moeten de leerlingen hun weg zien te vinden. 

Op basis van de borden beslissen ze welke weg ze wel of niet in mogen rijden en passen ze de verkeersregels toe. Hiermee oefenen ze hun theoretische verkeerskennis en brengen ze deze in praktijk, in een beschermde omgeving. Ook zal er een dodehoek training worden gegeven door Saver. In mei moeten de kinderen hun verkeerskennis ook in het echte verkeer laten zien bij het praktisch verkeersexamen op de openbare weg. Voordat de leerlingen met het verkeersdoolhof starten, worden hun fietsen technisch gecontroleerd door leerlingen van het Da Vinci College in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Aan de drie best presterende scholen zal enkele dagen na het doolhof, namens VVN afdeling Roosendaal, een prijs worden uitgereikt.

Locatie