Afbeelding

PvdA Roosendaal 'Samen sta je sterker dan alleen'

Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL - Ruim twee jaar na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, met twee zetels in de gemeenteraad, kijken de raadsleden van de PvdA Roosendaal terug en ook vooruit.

Michael Yap, aanvoerder en fractievoorzitter: Op dit moment gaan we door een heftige gezondheidscrisis. Corona raakt ons allemaal, het maakt ons onzeker en kwetsbaar. Allereerst wil ik mijn dank en respect uitspreken aan alle mensen die werkzaam zijn in vitale, cruciale, beroepen. Wat een toppers! Daarbij past een herwaardering van deze beroepen die het belangrijkste werk doen voor ons allemaal. De verpleegkundigen, de onderwijzers, de agenten, de vakkenvullers, de pakjesbezorgers. De waardering van vandaag mag niet alleen bij applaus blijven: meer salaris, minder werkdruk, meer collega’s. De herwaardering van de publieke sector moet blijvend zijn.

Maatregelen
Sinds deze week kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij hopelijk het coronavirus onder controle houden. Het kabinet is verder met allerlei regelingen gekomen om degenen te ondersteunen die getroffen zijn door deze crisis.

Op initiatief van onder meer de PvdA Roosendaal hebben we het college van B&W de opdracht gegeven om, ter aanvulling op de landelijke maatregelen, te komen met een lokaal noodfonds. Een noodfonds met lokale maatregelen om de gevolgen van deze crisis te minimaliseren voor inwoners, maatschappelijke partners en bedrijven. Dit doen we met Roosendaal samen, want samen sta je sterker dan alleen. Als gemeente Roosendaal moeten we alles uit de kast halen om de mensen die geraakt worden door deze crisis te helpen.

Paul Klaver, raadslid: De afgelopen jaren hebben we veel bereikt, maar we hebben nog veel meer te doen. Een paar lichtpuntjes. We hebben een stevig armoedebeleid neergezet. We koesteren onze Roosendaalse jeugd en maken werk van een Roosendaal voor iedereen met initiatieven om te investeren in onderwijs, een duurzaam, energieneutraal Roosendaal en een stevige inhaalslag in de openbare ruimte (aanpak wegen, straten, groen/grijs). Ons pleidooi voor ook een kunstgrasveld bij voetbalvereniging BSC is gehonoreerd. Dit veld wordt komend jaar in gebruik genomen. Daar zijn we trots op.

Uitdagingen
Nog los van de coronacrisis staat Roosendaal voor tal van uitdagingen de komende tijd. We blijven strijden om de komst van een zonnepark in De Donken in Wouw tegen te houden. We blijven strijden tegen de komst van de mestfabriek net buiten de wijk Westrand. We blijven strijden voor een goed bereikbaar Roosendaal. We blijven strijden voor een Roosendaal waar niemand buiten de boot valt. We blijven strijden om de komst van een nieuw ziekenhuis in Roosendaal in goede banen te leiden. We zullen ervoor waken dat niet wordt bezuinigd op de sociale voorzieningen en dat onze wijken en dorpen leefbaar blijven. ‘Een Roosendaal voor iedereen’, was en is niet voor niets de titel van ons verkiezingsprogramma.

Doe je ook met ons mee?

Voor meer informatie en onze contactgegevens kijk op: www.roosendaal.pvda.nl en volg ons op Facebook: Facebook.com/PvdaRoosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief