Beelden van de overvallen waren te zien bij Bureau Brabant
Beelden van de overvallen waren te zien bij Bureau Brabant Foto: Bureau Brabant

Drie overvallen in 10 dagen tijd, politie zoekt ‘gevaarlijke, gewapende man’

Door: Amy Klaverveld Politie

ROOSENDAAL - Al enige tijd is het onrustig in Roosendaal. Binnen tien dagen tijd zijn er drie gewapende overvallen gepleegd. Twee tankstations en een tabakswinkel zijn in korte tijd goed opgeschrikt. Bij elke overval loste de dader schoten en bedreigde hij het personeel.

Het is een opvallende reeks aan incidenten dat binnen tien dagen plaats heeft gevonden in Roosendaal. Naar alle waarschijnlijkheid heeft een en dezelfde dader driemaal een gewapende overval gepleegd. Bij een tabakszaak en twee verschillende tankstations schoot hij met een vuurwapen en ging de dader met de buit vandoor. Gisteravond werd bij Bureau Brabant beelden getoond van de drie overvallen, hierop is de dader goed te zien.

16 november -  Overval tabakswinkel
De eerste overval in de reeks vond plaats in een tabakswinkel aan de Kroevenlaan. De dader liet zich door niets tegenhouden. Hij loste een schot en mishandelde een medewerker van de winkel. Hierna ging hij er vandoor met een greep uit de kassa. 

21 november - Overval tankstation Vijfhuizenberg
Vijf dagen na de overval op de tabakswinkel, werd een tankstation aan de Vijfhuizenberg door waarschijnlijk dezelfde man, te grazen genomen. Ook hierbij bedreigde personeel met een vuurwapen en loste hij een schot. Hierna ging hij er vandoor met de inhoud van de kassa en enkele pakjes sigaretten.

26 november  - Overval tankstation Antwerpseweg
Afgelopen zaterdag werd de derde overval in korte tijd gepleegd. De politie vermoed dat het om dezelfde dader gaat als bij de andere overvallen. De dader is met getrokken wapen over de toonbank gesprongen bij het tankstation aan de Antwerpseweg. Hierbij kwam hij ten val en ging het wapen af. Ook hier maakte de dader geld buit. Bij zijn weg naar buiten richtte hij het vuurwapen nog op een passerende klant.

Beelden
Gisteravond zijn beelden getoond van de overvallen bij het programma Bureau Brabant. Op de beelden is de dader goed te zien. De politie vraagt dan ook goed te kijken naar de video. Mocht u de man herkennen, kunt u het beste contact opnemen met de politie.

Gewelddadige overvallers
De politie maakt zich zorgen over het feit dat er bij alle drie de overvallen is geschoten en gedreigd is met een vuurwapen. Daarom heeft de politie beelden vrijgegeven. Wordt u geconfronteerd met deze overvaller(s), benader hem/hen dan nooit zelf, maar bel direct 112.
Vragen
Weet u wie er op de beelden te zien is? Of was u getuige van een van de overvallen of heeft u meer informatie voor de politie? Neem dan contact met ons op. Dat kan via het tipformulier. Of via 0900-8844.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief