Ravage na spookrijder A16
Ravage na spookrijder A16 Foto: SQ Vision

Al vaker veroorzaakten spookrijders (fatale) ongevallen op de A16

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een spookrijder heeft zondagavond een zeer ernstig ongeval veroorzaakt op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. Bij het ongeval kwamen drie mensen en een hondje om het leven. Drie andere personen raakten ernstig gewond. inzittenden zouden betrokken zijn geweest bij een schietpartij in Roosendaal Maar het is niet de eerste keer dat een spookrijder een (fataal) ongeval veroorzaakt op de A16. 

Spookrijder ramt politieauto bij achtervolging A16
In augustus 2010 zien agenten een man bellen tijdens het rijden in de Dijklaan. Als agenten de man op zijn gedrag willen aanspreken, gaat hij er met hoge snelheid vandoor. Hij reed al spookrijdend over de Ettensebaan richting de A16, waarbij hij overig verkeer ernstig in gevaar brengt. Op de snelweg kunnen twee eenheden van de politie de automobilist aan de kant dwingen. Hierbij ramt de bestuurder een van de politievoertuigen meerdere malen. Daardoor raken de agenten lichtgewond. De 36-jarige bestuurder en een 27-jarige bijrijdster uit Breda werden aangehouden. Zij waren in het bezit van bolletjes harddrugs. Lees hier meer.

Autodief veroorzaakt levensgevaarlijke achtervolging op A16
In januari 2018 probeert een autodief aan de politie te ontkomen. In zijn vlucht gaat hij bij Prinsenbeek van de weg, om al spookrijdend richting Antwerpen te rijden. Bij het oprijden van de A16 wordt de man echter tot stoppen gedwongen door de politie. Dit gaat gepaard met waarschuwingsschoten. De man werd aangehouden. Lees hier meer.

Politie plukt spookrijder van A16
Rond de kerstdagen in 2015 plukte de politie een spookrijder van de A16 nadat hij diverse aanrijdingen had veroorzaakt in zowel België als Nederland. In België zou één persoon gewond geraakt zijn bij zo’n ongeval. De Nederlandse politie wist de man uiteindelijk staande te houden. Hij is overgedragen aan de Belgische politie. Lees hier meer.

Dronken spookrijder racet met 180 km/h over A16
De Belgische politie wist in februari 2017 een dronken spookrijder aan te houden na een wilde achtervolging. De man racete eerst spookrijdend over de A58 vanuit Roosendaal richting Breda. Vervolgens ging hij bij Breda de A16 richting België op. De bestuurder is een bekende van de politie. Lees hier meer.

Spookrijder aangehouden na achtervolging
Rond de jaarwisseling van 2018 hield de politie een spookrijder aan die er bij een controle vandoor ging. De verdachte reed met hoge snelheid tegen het verkeer in over de A59 richting de A16. Uiteindelijk werd de bestuurder aangehouden op de A17. De vluchtauto en de politieauto raakten beiden beschadigd. Lees hier meer. 

Twee doden bij ongeval door spookrijder
Bij een ernstig ongeval op de A16 kwamen in juni 2018 twee mensen om het leven gekomen. Uit onderzoek van de politie bleek dat een 27-jarige Litouwer aan het spookrijden was. Bij het ongeval kamen twee mensen om het leven gekomen, waaronder de Litouwer zelf. Lees hier meer.

Oude man rijdt kilometerslang tegen verkeer in
Een oude man heeft in juli 2022 spookrijdend over de A58 en A16 gereden. De politie kreeg hem ter hoogte van St. Willebrord in het vizier, maar kon de man pas stoppen toen hij op de A16 richting Antwerpen reed. Er raakte niemand gewond, maar de politie noemde dit gedrag wel ‘levensgevaarlijk’. Lees hier meer.

Drie doden en drie ernstig gewonden bij ongeval door spookrijder
Zondagavond laat op 15 januari 2023 veroorzaakt een spookrijder, die op de vlucht is voor de politie, een ernstig ongeval. Bij het ongeval komen drie mensen en een hond om het leven; drie anderen raken ernstig gewond. De inzittenden van de spookrijdende auto zouden eerder op die avond betrokken zijn geweest bij een schietpartij in Roosendaal. Lees hier meer. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief