Afbeelding
Foto:

Arwen van Gestel verbaasd over uitslag: ‘Ik krijg er gewoon kippenvel van’

Door: Remko Vermunt Politiek

ROOSENDAAL - De VLP is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Van 6 zetels in 2018 zijn ze gegroeid naar 11 zetels in 2022. Een fikse groei die lijsttrekker Arwen van Gestel naar eigen zeggen niet aan zag komen. Hoewel hij pas om 03.00 uur thuis was, was hij vanochtend al vroeg weer uit de veren. “We hebben één avond het glas geheven en nu gaan we gewoon weer aan de slag voor onze gemeente.”

Bij de eerste uitslag die woensdagavond bekend werd gemaakt, waren alleen de stemmen van maandag en dinsdag geteld. Daarbij kwam de VLP-fractie al als grootste partij uit de bus. “Bij die eerste uitslag was ik al enorm verbaasd. Dat zagen we niet aankomen. Toen de derde tussentijdse uitslag binnenkwam en er al een boel stembureaus geteld waren, stonden we zelfs op 11 zetels. Ik kreeg gewoon kippenvel. Ik dacht: Dit kan niet”, vertelt Van Gestel. 

Waar die winst vandaan komt, kan Van Gestel wel duiden. “Week in, week uit zijn onze raadsleden bezig voor onze gemeente. Ze zijn constant in gesprek met mensen en dat is ook juist het leukste van ons werk. Dat hebben we de afgelopen vier jaar gedaan en deze verkiezingsuitslag is een beloning voor ons werk.” Nu de partij als grootste uit de bus is gekomen, is de partij ook aan zet om een coalitie te vormen.

“De informateurs gaan met iedere partij in gesprek en uit die gesprekken moet blijken hoe we dat verder vorm gaan geven.” Daarbij worden op voorhand geen partijen uitgesloten, net zoals dat er geen onderwerpen zijn die onbespreekbaar zijn voor Van Gestel. “Ik ga niet op voorhand vasthouden aan bepaalde standpunten. We gaan uit van onze eigen kracht en we gaan kijken met welke partijen we het beste tot een samenwerking kunnen komen. Het zou niet logisch zijn om nu al blokkades op te werpen. Dat is ook wat de kiezer van ons vraagt.”

Van Gestel feliciteert overigens de nieuwe partijen die toetreden tot de raad. Dat zijn Vitaal Liberaal, Burgerbelangen Roosendaal en Forum voor Democratie. “En ik vind het oprecht jammer dat Karen Suijkerbuijk-Ader (ChristenUnie) in de huidige uitslag de raad moet verlaten. Karen is een zeer gewaardeerde collega.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief