De jongste telgen die uitkomen in het hoogste niveau. FOTO KARIN
De jongste telgen die uitkomen in het hoogste niveau. FOTO KARIN Foto: trainster Karin

Medailleregen voor A-selectie Dynamo Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van 1 en 2 december stond de Turn Totaal Cup Breda op het programma voor Dynamo Roosendaal. Een wedstrijd waar je per toestel op in kunt schrijven en dus kans maakt op 4 medailles.

Aan deze wedstrijd deed de gehele A-selectie mee. Helaas kampen Joëlla Vermeulen en Alyssa van Hauwaert momenteel met blessures en konden dus niet deelnemen. De herstellende Rebekka Hoek koos ervoor om alleen op brug uit te komen.

Op zaterdag begon de dag met Pupil 1 N2 (Bridget van den Broek, Lilly Soto Rodriguez en Sterre Holterman), Pupil 2 N2 (Dewi Govaers en Loïs Hartog) en Pupil 2 N1 (Elin Antens en Micaela van Dorst). Een goed begin van de dag want er werden maar liefst 12 medailles mee naar huis genomen. Sprong; zilver voor Bridget en Micaela. Brug: goud voor Elin, zilver voor Bridget en Dewi, brons voor Micaela. Balk; zilver voor Lilly en brons voor Micaela. Vloer; goud voor Lilly en Elin, brons voor Sterre en Dewi.

Zaterdagavond

Op de zaterdagavond waren de Jeugd N1 (Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen) en Junior 1e divisie (Esmee Kools en Cato Graswinckel) turnsters aan de beurt. In deze wedstrijd werden helaas behoorlijk wat fouten gemaakt, maar ondanks dat werden er toch nog eens 14 medailles behaald. Sprong; goud voor Esmee, zilver voor Joany en Cato, brons voor Loïs. Brug; goud voor Cato en Joany, brons voor Esmee. Balk; goud voor Esmee, zilver voor Cato en Loïs. Vloer; goud voor Joany, zilver voor Esmee, brons voor Loïs en Cato.

Zondag

Op zondagochtend startte de dag met Instap N1 (Nikki Boeren, Naomi Govaers, Bryanna van Bodegraven, Jada Wessels en Emaen Abdelrady) en Pupil 1 N1 (Iris van der Kloot, Kyara van Dooren en Dina Hoefsmit). Voor de instap turnsters was dit hun eerste wedstrijd, dus het was best wel een beetje spannend. Zij turnden echter prima naar kunnen. Ook hier was het resultaat 9 mooie medailles! Sprong; brons voor Bryanna, Jada en Kyara. Brug; zilver voor Naomi, brons voor Bryanna en Iris. Vloer; goud voor Bryanna en Kyara, zilver voor Dina.

Daarna was het de beurt aan Guusje Graswinckel (Jeugd 1e divisie), Rebekka Hoek (Senior Eredivisie), Manouk Haast en Iefke Jacobs (Senior 1e divisie). De dag werd door deze dames prachtig afgesloten met nog eens 9 medailles! Sprong; goud voor Guusje en Manouk. Brug; goud voor Guusje, Manouk en Rebekka. Balk; zilver voor Guusje en Manouk. Vloer; goud voor Manouk, zilver voor Guusje.

We kunnen weer terugkijken op een weekend met mooie resultaten (44 medailles!) waaronder ook de nodige verbeterpunten waar we weer aan kunnen gaan werken richting het landelijke circuit. Deze start voor de N2 turnsters al komend weekend dus voor hen wordt het al snel spannend. Veel succes en allemaal van harte met de resultaten van afgelopen weekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief