Groepsfoto Malletkorps Oranje.
Groepsfoto Malletkorps Oranje. Foto: Timo Reisiger

Muzikale dag Muziekvereniging Oranje

Sport en vereniging

WOUW - Zaterdag 7 december organiseert Muziekvereniging Oranje uit Wouw een tweetal concerten in cultureel centrum De Geerhoek te Wouw.

’s Morgen kunt u om 11.00 uur het (vervroegd) Koffiekerstconcert gaan beluisteren van BravO, het opleidingsorkest Oranje. Zij hebben een zeer afwisselend programma samengesteld, met uiteraard de nodige Kerstliedjes, maar ook andere werken.

BravO staat sinds vorig jaar onder bezielende leiding van Leandra Minheere- Goossens, die de leden van BravO op zeer enthousiaste wijze muziek laat maken. Ook is er de gelegenheid om informatie te verkrijgen over de muziekopleiding bij Oranje en kunt u door de leden zelf gebakken koekjes kopen.

’s Avond verzorgt het Malletkorps van Oranje samen met tamboerkorps St. Caecilia uit Zegge een dubbelconcert. U mag van beide slagwerkensembles een gevarieerd programma verwachten. En kunt u ook het verschil horen tussen een tamboerkorps en een Malletkorps. Beide korpsen hebben inmiddels ieder op hun eigen wijze hun muzikale sporen verdiend. Het tamboerkorps St. Cecilia heeft de afgelopen jaren eerste prijzen behaald op het Wereld Muziek Concours en diverse Bondconcoursen. Zij behoren tot de top van Nederland. Beide korpsen hebben in het verleden diverse reizen naar het buitenland gemaakt.

Bijzonder is dat St. Caecilia een marsshow op het podium gaat brengen. Van het Malletkorps mag u zoals vanouds weer het nodige vuurwerk verwachten, waarbij vooral de diversiteit van de werken op zal vallen.

Het Malletkorps Oranje staat onder leiding van Djuri den Tuinder en St. Caecila onder leiding van Corné Pas.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief