Ruby de Bont met haar gouden medailles in Litouwen.
Ruby de Bont met haar gouden medailles in Litouwen.

Tweemaal goud voor Ruby de Bont op Open Baltic Cup in Litouwen

Sport en vereniging

MOERSTRATEN - Ruby de Bont heeft dit weekend deelgenomen aan de Open Baltic Cup in Litouwen. Dit is een Muay Thai toernooi van de IFMA.

Ruby is atleet bij de Muaythai Organisatie Nederland afgekort de MON. MON valt onder de internationale IFMA. De IFMA en MON hebben 5 belangrijke normen en waarden namelijk Respect, Eer, Fair-Play, Uitmuntendheid en Traditie. Naast deze normen en waarden dragen ze ook Saamhorigheid en Vriendschap uit: Atleten met diverse achtergronden en afkomsten komen bij elkaar die de passie voor muaythai delen en dit samen willen beleven. Leren van en met elkaar om samen sterker te worden.
Ruby heeft in Litouwen 2x goud gewonnen: 1x in gewichtsklasse -36 kilogram en 1x in klasse -38 kilogram. In de klasse -36 is ze unaniem uitgeroepen tot winnaar over alle 3 de rondes. In de klasse-38 versloeg ze haar tegenstander op technisch knock out in de eerste ronde.
De Baltic Cup is een belangrijke graadmeter voor het wereldkampioenschap in Thailand dit jaar in september. Ruby heeft deze test dan ook grandioos doorstaan.
Ruby de Bont traint bij RV Sports in Halsteren. Haar trainer is Hans Duchenne. Bondscoach is Duran Ebren.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief