Sfeerfoto’s
Sfeerfoto’s Foto: Pierre Wiericx

't Bart & Tijn veldje

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Vriendenclub De MontVenToppers uit Roosendaal steken een paar keer per jaar een helpende hand uit naar een goed doel wat wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

De uitbraak van Corona zette een streep door de plannen die rond de jaarwisseling gesmeed waren om iets voor Dagbestedingscentrum De Plataan te betekenen. De Plataan begeleidt mensen met een beperking om zich binnen hun eigen mogelijkheden te ontwikkelen. Zij begeleiden ook de broertjes Bart en Tijn, waar de MontVenToppers een nauwe band mee hebben.

Een wens van De Plataan was om op het buitenterrein een deel van de bestrating te vervangen door een zachte ondergrond en een klankbord te plaatsen. Dan kan er bij mooi weer lekker buiten gespeeld, geluierd of gezeten worden en met het klanbord gewerkt worden aan de ontwikkeldoelen. Een wens die De MontVenToppers met meer dan twee armen wilden omarmen. Hun vrienden van de Stichting Wouw Doet hoorde van dit plan en beloofden het klankbord te doneren, de afgelopen maanden werden de plannen voor de andere wens onder de radar uitgewerkt. Geweldig dat De MontVenToppers dankzij de hulp van veel bedrijven de wens uit mocht laten komen.

Vorige weekend is een groep MontVenToppers in de weer geweest om de bestrating te verwijderen en mooi groot kunstgrasveld aan te leggen. Vrijdag 10 juli dachten de weergoden dat het gras nog water nodig had, maar werd het toch met een feestelijk tintje in gebruik genomen. Levering van het klankbord is door de Corona-uitbraak iets vertraagd, maar De Plataan kreeg uit handen van Wouw Doet alvast een fraaie foto aangeboden. De MontVenToppers verrasten de kinderen en begeleiders van De Plataan met zitzakken, voetbalgoaltjes inclusief ballen en Wobbel-planken waar de kinderen mee kunnen spelen en evenwichtsoefeningen mee kunnen doen. Alle cadeaus werden met applaus ontvangen en direct dankbaar in gebruik genomen.

Een naam voor het veldje was er nog niet, maar het is inmiddels ‘’t Bart & Tijn veldje gedoopt. Samen met een plaquette waar De MontVenToppers alle sponsoren bedanken, krijgt dat een mooie plaats vlakbij hun nieuwe aanwinst!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief