Opening Jongeren Onmoetingscentrum in Sint Josephstraat
Opening Jongeren Onmoetingscentrum in Sint Josephstraat Foto: WijZijn Traverse Groep

Opening vernieuwde Jongeren Ontmoetingscentrum

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De afgelopen maanden is er flink geklust bij het Jongeren Ontmoetingscentrum (JOC) in de Sint Josephstraat 14A in Roosendaal. Studenten van de Leergemeenschap van Avans Hogeschool bedachten, samen met jongerenwerkers van WijZijn Traverse Groep, een plan om deze locatie meer te laten leven. Trots zijn ze op het eindresultaat. Op donderdagmiddag 1 juni was de opening waarbij een breed publiek een kijkje mocht nemen.

Hoe kunnen we het Jongerenwerk zichtbaarder maken in de gemeente Roosendaal? Dat is de vraag waar studenten van de leergemeenschap van Avans Hogeschool samen met Jongerenwerker Demi van Run en coördinator Jongerenwerk Judith van Gastel mee aan de slag zijn gegaan. De inrichting van het pand aan de Sint Josephstraat stond daarbij ook ter discussie. De ruimte was niet aantrekkelijk en het was tijd om daar iets mee te doen. “We kochten verf en kwasten en zijn gewoon begonnen. Naast het schilderwerk, hebben we alles opnieuw ingericht. Van het sloophout van de huizen die in Burgerhout zijn afgebroken, is een mooie grote tafel gemaakt. Er is een bar gekomen om aan te chillen en ook de achterste ruimte met een podium en studio is opnieuw ingericht. De ruimte biedt nu veel meer mogelijkheden. Niet alleen voor jongeren, ook voor jeugdprofessionals, mantelzorgondersteuners, jonge ondernemers en de jongerenraad die eerder ook gebruik hebben gemaakt van de ruimte.”

“Naast een ontmoetingscentrum willen we in de toekomst meer gaan fungeren als een informatiepunt waar jongeren vrij kunnen inlopen en terecht kunnen voor allerhande vragen over onder andere zelfstandig wonen, geldzaken of social media. Er moet geen drempel zijn om hier binnen te stappen. Iedereen is welkom”, aldus Demi.

Voor en door jongeren

“De afgelopen maanden is er een enorme inzet geweest van medewerkers, vrijwilligers, studenten, vrienden, kennissen en samenwerkingspartners. Samen hebben we de schouders eronder gezet en iets moois gemaakt van de locatie in de Sint Josephstraat. Het is een plek voor en door de jongeren in Roosendaal waar de komende jaren mooie dingen gaan ontstaan. We willen iedereen bedanken waaronder ook de gemeente Roosendaal die gratis tablets ter beschikking heeft gesteld. We zijn er heel blij mee. Heb je zelf nog een idee, wens, activiteit of een vraag aarzel dan niet en loop bij ons binnen”.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief