Afbeelding
Foto: De Wingerd

Inzameling De Wingerd groot succes

Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Het afgelopen jaar heeft basisschool De Wingerd zich zeer succesvol ingezet voor een inzamelingsactie voor ‘Klimmen tegen MS’. Er is maar liefst 21.260,00 euro ingezameld. De Wingerd heeft verschillende sponsoracties georganiseerd, waar de kinderen en leerkrachten graag aan meededen en er werd door hen dan ook massaal gehoor aan gegeven. De wil om te helpen was groot, zowel onder kinderen als onder leerkrachten.

Pubquiz 

Zo is er in maart voor alle Wingerd & Friends een swingende Pubquiz georganiseerd. Het was een topfeest en die avond werd het fantastische bedrag van 2122,00 euro ingezameld.

Sponsorloop 

Op 17 mei liepen de kinderen van De Wingerd een sponsorloop en moesten zij een stormloopbaan trotseren. Voor deze prestatie hadden zij vele sponsoren gezocht. De kinderen haalden het geweldige bedrag van 8.238,00 euro op.

Diverse acties 

Ook de teamleden wilden graag iets betekenen voor een MS-vrije wereld. Zo stond een van de leerkrachten als levend standbeeld in de stad en werden er zelfgemaakte sleutelhangers, kaarsen, macramépoppetjes en jeanstassen verkocht voor dit goede doel.

Beklimming Mont Ventoux 

Als klap op de vuurpijl klom een aanzienlijk deel van het team van De Wingerd onder de naam ‘Team Mont Ventevoet’ op 29 mei de legendarische kale berg, de Mont Ventoux. Dat was een flinke uitdaging, maar aangezien bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend is, wisten zij waar zij de steile berg voor klommen. Uiteindelijk wist de school in totaal het gigantische bedrag van 21.260,00 euro in te zamelen voor onderzoek ter bestrijding van MS!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief