Afbeelding
Foto: Corine Roks

Doorkomst Roparun laat Sprundel stralen

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL – Een stralende verrassing voor de teamleden van Roparun route Zuid bij de doorkomst in Sprundel. In het bijzonder voor het team 102, ofwel Team SV Sprundel- Roparun. De teams worden warm onthaald door een verlichtte Sint Janstraat, met lichtjes, vlaggen, beamers, vuur en een stukje Parijs in Brabant, de Arc de Triomphe. Het werk van vrijwilligers, bewoners en de plaatselijke stamkroeg. De teams worden gedragen door het licht, een prima aanmoediging voor de resterende 140 kilometer richting Coolsingel Rotterdam.

Voor het vierde jaar doet het team SV Sprundel mee aan de Roparun. Vorig jaar leidde de run voor het eerst door Sprundel. Dit werd door dorpsgenoten groots omarmd, de teams werden welkom geheten met muziek, fakkels en luid applaus. Deze doorkomst smaakte naar meer, dit jaar een onthaal onder de noemer De Nacht van het Licht.

High five
Het eerste team passeert op eerste Pinksterdag rond de klok van tien in de avond. Een groot applaus en een high five als zij richting verlichtte triomfboog lopen. Presentator Jac van Trijp doet er nog een schepje bovenop door de bussen te verzoeken de claxons luid in te zetten. 

Thuisfeestje
Even voor half één laat hij weten dat het Sprundels team in aantocht is. Eerder dan de planning maken zij hun entree. Door de speakers klinkt ‘Sprundel is the place to be’ gevolgd door ‘Leef’. Aan energie heeft het team geen gebrek, er wordt gezongen en gedanst voor café De Coop, het centrum van de doorkomst. De teams die volgen worden voor dit thuisfeestje even omgeleid.

Supporters
Een van de lopers, Robert Peeters geeft een update: “We liggen voor op schema. Maar onze voorsprong leveren we nu in met deze stop”. Hij vervolgt: “Het gaat prima, als team moeten we dit volbrengen”, waarna het lied ‘You’ll Never Walk Alone’ door de straat klinkt. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en de wethouders Lazeroms en Matthijssen zijn net als vele supporters naar het centrum van Sprundel gekomen om de teams aan te moedigen.

Gastheer
Op zaterdag 13.15 uur klonk het startschot van Team SV Sprundel- Roparun. Dat gebeurde in Twente waar de twee teams van vier lopers en twee fietsers begonnen aan het plusminus 530 kilometer tellende parcours. Bijgestaan door de chauffeurs, navigators, de catering en twee mensen van de opbouw. “Op de basiskampen vindt de wisseling plaats. De chauffeurs en kaartlezers moeten ook rusten. Omdat wij een voetbalclub zijn hebben we vooraf voetbalverenigingen benaderd om daar onze basiskampen op te bouwen. Sportpark De Kerlinge van SV Sprundel is vannacht gastheer voor verschillende teams waaronder dat van ons”, geeft Team Captain, Dirk Buijs,  aan.

Lokale initiatieven
Ook dit jaar is de opbrengst van het Sprundelse team bestemd voor hospice Stichting Jacqueline. Dirk hierover: “Voor de aanschaf van een bladderscan. Dit is een echografie waarmee gemeten wordt hoeveel urine er in de blaas aanwezig is. Roparun is een non-stop estafetteloop waarmee geld wordt opgehaald voor goede doelen. Zij juicht lokale initiatieven toe. Vanwege de pandemie en het groeiende aantal deelnemers is de start in 2020 verhuisd. Er gaan geluiden op om de run volgend jaar weer te laten starten in Parijs en Bremen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief