Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Boetes na integrale controle op camping De Witte Plas

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - Bij camping De Witte Plas in Schijf hebben verschillende overheidspartners, zoals de Gemeente Rucphen, politie Belastingdienst en UWV, dinsdag controles uitgevoerd op het gebied van permanente bewoning en openstaande boetes. Hiertoe vond ook er een verkeerscontrole plaatse, waarbij in- en uitgaande voertuigen werden gecontroleerd.

De gemeente voerde een controle uit op permanente bewoning en bezocht hiervoor bewoners die volgens de Basisregistratie Personen (BRP) op het adres van de camping staan ingeschreven. Er werden meerdere standplaatsen gecontroleerd waarbij ook met bewoners en bezoekers is gesproken. De handhavers constateerden dat er regelmatig sprake is van niet-recreatief verblijf op de camping. UWV was aanwezig om eventueel assistentie te verlenen op specifieke UWV-vraagstukken.

Tijdens de verkeerscontrole zijn circa 150 voertuigen van bewoners en bezoekers gecontroleerd. Hierbij zijn openstaande boetes bij de Belastingdienst geïnd, met een totaalbedrag van 6.800 euro. Dit is inclusief enkele boetes die zijn geïnd bij een aantal standplaatsen op het park. In totaal is op acht auto’s beslag gelegd, waarvan er ook drie zijn afgevoerd. Ook is bij vijftien voertuigen misbruik geconstateerd met buitenlandse kentekens. Hiervoor volgt een bekeuring.

Het is een taak van de (gezamenlijke) overheid om erop toe te zien dat de wet- en regelgeving wordt nageleefd, dat iedereen gelijke kansen krijgt én dat de leefomgeving veilig is en blijft. Wanneer vermoedens bestaan dat deze zaken in het geding zijn, treedt de overheid hier gezamenlijk tegen op. Het gezamenlijk optreden van de overheid is meestal vrij onzichtbaar, behalve tijdens integrale controles. 

Diverse overheidsinstanties hebben al langere tijd aandacht voor ontwikkelingen op en ten aanzien van camping De Witte Plas in de gemeente Rucphen. Zij werken samen om op de camping een zo prettig mogelijke en veilige leefomgeving te bieden, waarbij aandacht is voor kwetsbare bewoners. Zo werken ze samen aan een vitaal vakantiepark. [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief