V.l.n.r. organisatoren Jac van Trijp, Ad van Loon, Cees Evers, Wim Vergouwen en Ad Meijers.
V.l.n.r. organisatoren Jac van Trijp, Ad van Loon, Cees Evers, Wim Vergouwen en Ad Meijers. Foto: Corine Roks

Tweede editie Dorpskwis Sprundel in aantocht

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - Op zondagmiddag 24 maart om 13.30 start de Dorpskwis Sprundel in Dorpshuis De Trapkes met vragen over Sprundel. In vijf ronden stellen de kwismasters de vragen. Deze vragen staan vaak in het teken van ‘Ken Sprundel en of leer Sprundel kennen’. 

Het geestelijk brein achter deze dorpsquiz is te herleiden naar de heren Wim Vergouwen, Ad Meijer, Cees Evers, Ad van Loon en Jac van Trijp. Zij vertegenwoordigen Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat, KBO Sprundel, Beleef Sprundel en Dorpswerk Sprundel.

Opdrachten vooraf

Net als vorig jaar krijgen de deelnemers opdrachten vooraf. Zo is er weer een rebus vooraf op te lossen. Daarnaast mogen de deelnemers weer op zoek waar dit jaar de te winnen Wisseltrofee verstopt is in Sprundel. Nieuw dit jaar in het voorwerk is dat de teams zelf een vraag mogen inleveren over Sprundel en die neemt de organisatie na controle op in de Dorpskwis. Dit geeft voor het deelnemers zo maar een voordeeltje in de quiz van een zeker goed antwoord.

Geef je ogen goed de kost

Het is weer een quiz waar de foto’s centraal staan. Ook weer foto’s van voorwerpen en straten waar je de weg kwijtraakt. De tip is kijk de komende weken goed rond in Sprundel en neem het in je op.

Vijf rondes en extra punten te verdienen

Een vijf rondes tellende quiz, elke ronde bestaat zowel uit open vragen als meerkeuze. In iedere ronde komen de thema’s historie, sport, muziek, Sprundel lokaal terug. Daarnaast lopen er twee vragen als rode draad door het spel. Hiermee kunnen de deelnemers extra punten verdienen.

Deelnemers

Meedoen kan met een team dat bestaat uit vier personen. Verenigingen, families, wijken, cafés en vriendengroepen kunnen zich aanmelden via jacvantrijp@kpnmail.nl.
Over de spelregels: Telefoons zijn niet toegestaan, deze verdwijnen tijdelijk in een mandje op de tafel.

Informatie

Dorpskwis Sprundel ‘Ken en leer Sprundel kennen’ begint om 13.30 uur in dorpshuis De Trapkes in Sprundel. Gratis deelname en entree.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief