Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Tijdelijke huisvesting basisschool Heilinde op grasveld tegenover Maria Goretti

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Voor de sloop en nieuwbouw van de basisschool Heilinde in Sint Willebrord is een tijdelijke huisvesting benodigd voor de leerlingen gedurende de uitvoering van beide fases. Het oog is hierbij gevallen op het grasveld direct gelegen aan de voorzijde van het gebouw van de voormalige Maria Gorettischool.

Daarmee is tijdelijke huisvesting op het terrein van voetbalvereniging Rood-Wit, waar eerder sprake van was, nu van de baan. Uit nader onderzoek blijkt namelijk dat de locatie direct aan de voorzijde van het gebouw van de voormalige Maria Gorettischool meer geschikt is.

Voorkeur


Deze locatie heeft de voorkeur van het gemeente- en schoolbestuur van Heilinde. Reden hiervoor is onder meer de reeds aanwezige infrastructuur, zowel bovengronds als ondergronds. Ook zullen er hierdoor minder verkeersbewegingen door het dorp zijn, omdat alle kinderen op dezelfde locatie kunnen blijven. Daarnaast is het voor de organisatie van het onderwijs praktischer, omdat in het gebouw van de voormalige Maria Gorettischool ook nog les gegeven wordt. Bovendien kunnen de huidige schooltijden behouden blijven.

Procedure

Het Rucphense college van burgemeester en wethouders neemt over dit voorstel binnenkort een besluit. Daarna wordt het voorstel behandeld in de gemeenteraadsvergadering van juni en is het aan de raad om hier een definitief besluit op te nemen. Stemt zij in met het voorstel, dan volgt er een gesprek met alle betrokkenen uit de directe omgeving met een inloopavond.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief