Ontmoetingen in de Molen tijdens de Molendagen.
Ontmoetingen in de Molen tijdens de Molendagen. Foto: Molenstichting Jan van den Broek.

Nationale Molendagen in Molen De Hoop

Door: Addo Sprangers Algemeen

SPRUNDEL - Het komende weekeinde, op zaterdag 11 en zondag 12 mei, vinden weer de Nationale Molendagen plaats. Dit jaar is het thema: ‘Ontmoeten in de Sprundelse Molen’  Het is voor de tiende keer dat de Molenstichting iedereen uitnodigt om op beide dagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar de Sprundelse molen te komen. 

Sinds 1978 worden de Nationale Molendagen in deze molen georganiseerd en landelijk voor de 51ste keer. Molen De Hoop moet je beleven om te voelen hoe bijzonder deze is: de geuren, geluiden, techniek, de geschiedenis vanaf 1840 en de passie van alle molen vrijwilligers. 

Programma

Het doorlopende programma voor beide dagen omvat rondleidingen door de molengidsen en promotie van het vernieuwde meelproductenassortiment met onder andere boterkoekmix, pannenkoekenmix en cakemix.  De bezoekers kunnen genieten van Sprundelse pannenkoeken. Voor de molenvrienden en -sponsoren is er een gratis kopje koffie of thee. Er is een fietsroute beschikbaar van en naar de twee gemeentelijke molens. De kinderen krijgen een leuke molenattentie en dat betekent dat een Sprundelse molenbezoek zeker de moeite waard is op 11 of 12 mei, tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Informatie

Surf voor meer informatie www.molensprundel.nl of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief