Eén van de speerpunten is behoud van de supermarkt.
Eén van de speerpunten is behoud van de supermarkt. Foto: Addo Sprangers

College actief aan de slag met leefbaarheid Sprundel

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Het Rucphense college van burgemeester en wethouders heeft de ambitie om de noodzakelijke voorzieningen voor Sprundel, zoals een supermarkt en een huisartsenpraktijk, te behouden. Zij is daartoe actief op zoek naar partijen om met hen in gesprek te gaan.

Dat melden burgemeester en wethouders in reactie op het schrijven van VVD -fractievoorzitter Hilde Spijker-Suijkerbuijk. Namens haar fractie klom zij afgelopen maand in de pen na ‘verontruste signalen over de veranderingen en het verdwijnen van (maatschappelijke) voorzieningen in het dorp Sprundel’. Zij wees daarbij op de voorgenomen sluiting van de plaatselijke supermarkt in Sprundel, een huisartsenpraktijk die ter overname wordt aangeboden en de vooralsnog uitblijvende herontwikkeling van het plein aan de Neerhof: het zijn zaken die volgens de Rucphense VVD-fractie zorgen voor veel maatschappelijke onrust. Zij vroeg dan ook om uitleg van het college.

Zorgelijk

Burgemeester en wethouders melden in reactie hierop zeker bekend zijn met de geschetste ontwikkelingen en noemen deze ook zorgelijk. Met betrekking tot het behoud van een supermarkt voor Sprundel geeft het college te kennen dat zij er inmiddels kennis van heeft genomen dat een geïnteresseerde partij de mogelijkheden onderzoekt om een supermarkt te behouden voor Sprundel. Voor wat betreft de tijdelijke doktersvoorziening aan de Hertogstraat melden burgemeester en wethouders in gesprek te zijn met de betrokken huisartsen om te komen tot een gedragen oplossing voor de huisvesting van een huisarts in Sprundel. Het college maakt hierbij echter duidelijk dat zowel het initiatief als de communicatie hierover de verantwoordelijkheid van de huisartsen zelf is. Wel zegt het college bereid te zijn medewerking te verlenen aan de realisatie van een tijdelijke voorziening, dit met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving.

Kwaliteitsimpuls

Met betrekking tot de plannen van voor de herontwikkeling van het Neerhofplein stelt het college dat er een kwaliteitsimpuls kan plaatsvinden op het Neerhofplein en in de directe omgeving. “Op het fysieke vlak maar ook qua voorzieningen,”aldus burgemeester en wethouders. “Op dit moment liggen er nog geen concrete plannen. Wel is ons college actief op zoek naar, en in gesprek met, partijen over deze locatie.”

Tot slot geven burgemeester en wethouders op verzoek van de VVD-fractie inzicht in de eventuele mogelijkheden waar het college over beschikt om de ontstane maatschappelijke onrust over genoemde voorzieningen in Sprundel weg te nemen. Zo wijzen zij op het bestuurlijk onderhoud dat onlangs heeft plaatsgevonden tussen het college en het wijkenoverleg Sprundel. “Als ons signalen bereiken vanuit de samenleving zullen wij daar uiteraard op reageren. Daarnaast houden wij bij initiatieven voor ruimtelijke ontwikkelingen in Sprundel oog voor (het behoud van) het voorzieningenniveau.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief