Jeanne, Jet en José exposeren in de molen.
Jeanne, Jet en José exposeren in de molen. Foto: Jan van den Broek Molenstichting

Nationale Molendagen De Hoop Sprundel

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Met als motto ‘Geniet van de Sprundelse molen’ is er voor jong en oud op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur van alles te beleven in de molen.

Onder in de molen is de tentoonstelling’ Knuffeltjes haken” van, vooral bij kinderen populaire, kleine gehaakte of gebreide poppetjes met als exposanten: Jeanne de Rooij, Jet Van Loon en José van den Broek. Er worden molenrondleidingen verzorgd door onze molengidsen en molenaars en uiteraard zal de molen draaien. Speciaal voor de kinderen zijn er pannenkoeken, gebakken van Sprundels meel en kinderen kunnen cupcakes bakken samen met Monique. Verder zijn er bouwplaten, molenboekjes met opdrachten en kleurplaten voor de kinderen. Bezoekers kunnen proeven van, dagelijks versgebakken, molenbroden belegd met een Sprundels streekproduct. Uiteraard worden onze molengeschenkpakketjes, de meelproducten in onze vernieuwde vitrinekast, de mooi ingevoegde molenvloer en molen modelbouwplaten onder de aandacht van bezoekers gebracht. Er is ook een molen gerelateerd prijsvraagje.
Op zondag start de één uur durende, gratis, Dorpswandeling Sprundel om 10.00 uur vanaf de molen met na afloop de mogelijkheid onder het genot van een kopje koffie te genieten van de Knuffeltjes tentoonstelling. Er is een klein boeken-snuffelhoekje met boeken waarvan de kleine opbrengst ten goede komt aan de molenpot. Voor molenvrienden en molensponsors is er deze dag een gratis kopje koffie en een doorlopende presentatie geeft een indruk van alle molenactiviteiten die in molen De Hoop plaatsvinden..

Openstelling molen
Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.comBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief