Afbeelding
Foto: Corine Roks

Huldiging Sportkampioenen 2023: ‘Sporten draagt positief bij aan je gezondheid’

Door: Corine Roks Sport en vereniging

SPRUNDEL – De toneelzaal van dorpshuis De Trapkes in Sprundel stond afgelopen vrijdagavond vol met sporttalenten uit de gemeente Rucphen. Piepjonge en wat oudere sportkampioenen 2023 betraden het podium om daar gehuldigd te worden door wethouder sport, Martijn Gijzen, en ereburger Dick Jaspers. 

Het publiek, veelal familieleden, maakte vrijdagavond kennis met bekende en minder bekende sporters tijdens de Hulding Sportkampioenen 2023. Deze avond werd voor het eerst de trofee ‘Uitzonderlijke Prestatie’ uitgereikt. Deze prijs werd gewonnen door voetbalster Fleur Mol uit Rucphen.

Eredivisie

Mol speelt als linksback voor Excelsior Rotterdam. “Hoe bijzonder is het dat we binnen de gemeente Rucphen een voetbalster uit de eredivisie hebben”, prijst de presentator het sporttalent.

Wielergemeente

Delano Heeren, Mats Traksel, Olivier Klippel en Ron Veeke bewijzen nogmaals dat Rucphen een echte wielergemeente is. Vooral het veldrijden is onder de renners populair. De jonge renners hebben elkaar goed gevonden en willen wel even poseren met Bobbie Traksel en Mario Heeren, de vaders van. De 61- jarige Ron bewijst dat sporten voor alle leeftijden goed is: “Sporten draagt positief bij aan je gezondheid”, aldus de ervaringsdeskundige.

Schoolslag

Openwaterzwemster Mascha Schijvenaars laat weten voor trainingen richting Tholen af te reizen. Zij behaalde de nationale titel op de 2000 meter schoolslag.

Koen Kuijstermans legt uit wat voor sport Canicross is. “Samen met je honden hardlopen. Varianten daarop zijn steppen en bikejøren”.  Hij haalde in 2023 het zilver in de categorie bikejøren.

Justin Sijmens laat op de beat wat Hip Hop moves zien, waarmee hij het goud pakte op het EK. Ook een demo door Lucie Remie maar dan een pirouette zoals tijdens het kunstschaatsen waarmee zij diverse prijzen behaalde.

Drievoudig Nederlands Kampioen stand Up Paddling, Donato Freens, vertelt enthousiast over deze populaire watersport tijdens zijn huldiging en Dutch flat tracker Davy Heeren legt uit wat deze motorsport inhoudt waarbij op de vlakke baan hoge snelheden worden bereikt.

Ultraloper Hans Schoonen kan deze avond niet aanwezig zijn. In een filmpje vertelt hij over het finishen na een 211km lange ultrabalaton. Hij kwam binnen 28 uur en 21 minuten over de streep.

Uniek Sporten

De kennis over de verschillende sporten binnen de gemeente Rucphen wordt gepolst aan de hand van een quiz als warming-up voor de huldiging. Daarnaast geven de buurtsportcoaches uitleg over Uniek Sporten; sporten met een beperking of aandoening.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief