Nieuwe sound tijdens de Muziekmiddag.
Nieuwe sound tijdens de Muziekmiddag. Foto: Theo Fincken

Nieuwe sound tijdens Houwke Muziekzondag goed ontvangen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BREDA - Voor een nieuwe sound zorgden de zeer talentvolle formaties MaxiFusion en Page 45 tijdens de februari editie van de Houwke Muziekzondag. Een nieuwe sound? Zeker, aangezien er over het algemeen toch (en dat is zeker niet verkeerd bedoeld) gangbare popmuziek wordt gespeeld wat vrolijk wordt meegezongen en zeker in 't Houwke.

 

Vanmiddag stond er voor de verandering een mix van akoestische (zelfs) feeërieke muziek op het menu gevuld met een rockrandje. Lynn Gees bewees met haar stem uitstekend thuis te zijn in het genre wat zeker niet voor elke vocalist is weggelegd. Moeiteloos zong zij met gemak en heldere stem de hoogste noten waarvoor petje af. Begeleid door uitstekende instrumentalisten op gitaar (Manon Melis), bas (Jack Reinieren), drums (Francois Verschueren) en keyboards (Stefan Oome) nam Maxifusion het publiek mee op een bijzondere muzikale reis. Aan originaliteit geen gebrek aangezien er puur en alleen maar eigen geschreven liedjes ten gehore werden gebracht. De stem van Lynn doet bij vlagen denken aan Sharon den Adel (bekend van de formatie Within Temptation) en vereist bijzonder veel techniek. Een band om zeker in de gaten te houden.

Na de pauze betraden de broers Vic en Oscar van den Bosch het podium vergezeld door tweede gitarist Julian Segers (uitstekende solo's). Samen vormen zij Page45 en ook hun repertoire kenmerkt zich door eigen werk. Vandaag maakten ze er een mooie combinatie van door voor de afwisseling ook wat te spelen van The Doors en Soundgarden. Leadzanger Vic (gitaar) is gezegend met een behoorlijk krachtige stem en Oscar is een gedreven bassist. Het drietal was goed op dreef en zorgde evenals MaxiFusion voor een fris geluid tijdens deze Muziekzondag. Met het optreden liet Page45 zien stevig aan de weg te blijven timmeren. Het aanwezige publiek kon tevreden huiswaarts keren.

De volgende Houwke Muziekzondag is op 18 maart met een optreden van een veertig tellend popkoor luisterend naar de naam BSUR. Let op: aanvang 15.00 uur. Wederom in 't Houwke. Hou voor info de bekende kanalen in de gaten.

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief