Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Vivianne maakt kans op goud

Door: Marijn Riemens algemeen

STEENBERGEN - Met haar boeken probeert ze mensen te inspireren en te ondersteunen. Vivianne de Caluwé uit Steenbergen deelt graag haar creativiteit. Binnenkort worden haar schrijfkunsten misschien beloond, want haar boek 'De Ontpopping' staat in de finale van Boekgoud, een initiatief van uitgeverij Boekscout.

''In boeken kun je dingen delen die je normaal gesproken niet zo snel aan anderen zou vertellen'', vertelt de 28-jarige Vivianne enthousiast aan haar keukentafel. ''Inspiratie haal ik uit mijn eigen leven en de natuur.'' Nooit had ze gedacht dat ze zou gaan schrijven. Na vervelende omstandigheden kwam de inwoonster van Steenbergen twee jaar geleden noodgedwongen thuis te zitten. Het gaf haar de tijd om dingen op papier te zetten. Momenteel heeft Vivianne vier boeken geschreven, waaronder De Ontpopping. Een dikke pil met een verhaal dat gebaseerd is op haar eigen leven. ''Deze roman is mijn derde boek en heeft een ondersteunende functie. Ik hoop dat andere mensen er iets aan hebben'', aldus De Caluwé.

BoekGoud

Toen haar eerste boek klaar was, zocht Vivianne naar een uitgever. ''Via een vriendin van kennissen kwam ik bij uitgever Boekscout uit Soest terecht. Ik heb ze gebeld en gevraagd of ze mijn boek wilden uitgeven'', geeft de schrijfster aan. De inwoonster van Steenbergen was bijzonder verrast toen ze hoorde dat De Ontpopping genomineerd was voor de publieksprijs van BoekGoud, een initiatief van Boekscout. De verkiezing is opgedeeld in twee delen. Allereerst kunnen mensen stemmen tijdens de genreronde. De winnaars van de verschillende genres strijden vervolgens om de felbegeerde overalltitel. De stemmen uit de eerste en tweede ronde worden bij elkaar opgeteld. Het boek met de meeste stemmen mag zich vervolgens winnaar van de prijs noemen.

Stemmen

Viviannes boek werd gekozen tot beste roman en staat dus in de finale. ''Mocht ik de overalltitel winnen, dan zie ik dit als een bekroning op mijn schrijverscarrière'', vertelt de De Caluwé. De publieksprijs van BoekGoud, die bestaat uit 750 euro en een promotiepakket, wordt op vrijdag 16 maart aan de winnaar uitgereikt. Op de website van Vivianne, www.creavive.nl, is een link te vinden voor degenen die op haar willen stemmen. Er kan nog worden gestemd tot zondag 11 maart. 

De Ontpopping

Het verhaal gaat over een jong meisje, Veroniek. Het gezin waarin ze opgroeit lijkt heel liefdevol. Haar vader doet zich voor als de perfecte, beschermde vader die ieder kind zich wenst, maar hij blijkt uiteindelijk haar grootste vijand te zijn... In dit boek lees je hoe Veroniek zich door deze situatie heen sleept.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief