Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Jolanda is blij met de gratis nestkastjes: ‘We gaan ze gelijk in gebruik nemen’

Door: Caren Vermaat Algemeen

DINTELOORD - In een van de geselecteerde wijken die meedoen aan het Natuur in de wijk project woont Jolanda Fierings aan de Steenbergsweg in Dinteloord.

Jolanda vertelt dat ze een paar maanden geleden op Facebook een oproep voorbij komen van de gemeente met de aankondiging voor het project en dat ze daar toen gelijk op heeft gereageerd. 

“We hebben een flink grote tuin achter ons huis liggen, en daar is voldoende ruimte beschikbaar voor de vogels en de dieren. We hebben vooral veel koolmezen en huismussen in onze tuin. We hadden ook al wat nestkastjes hangen maar er konden er nog wel wat bij, dus toen heb ik ons aangemeld. Het is toch heel leuk dat je op deze manier gratis nestkastjes krijgt en dat je er ook de dieren mee kunt helpen. We hebben nu drie extra mussenkastjes gekregen, die we straks gelijk gaan ophangen. De vogels gebruiken ze niet alleen om in te nestelen maar ook om te schuilen of te overwinteren, dus ze kunnen ze gelijk in gebruik nemen. We hebben een hele groene tuin met veel beplanting. Daar hebben we een tijd geleden al voor gekozen, dat vinden we mooi en belangrijk. Zo kunnen de dieren er ook volop voedsel vinden. In de zomer staat onze tuin vol bloemen waardoor ook de bijen, vlinders en andere insecten het goed naar hun zin hebben. Mijn zus woont hier verderop in de straat en die heeft vandaag via Natuur in de wijk een insectenkastje gekregen. Wij hadden al een, dus zo is er voor ieder wat wils en wordt de hele straat steeds diervriendelijker en groener.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief