Afscheid van Ad Vermeulen, tevens benoemd tot erelid van de Cameleon
Afscheid van Ad Vermeulen, tevens benoemd tot erelid van de Cameleon Foto: Christel Schiphorst

Afscheid Ad Vermeulen: Erelid van Totaaltheatergroep Cameleon

Door: Christel Schiphorst Algemeen

DE HEEN – Totaaltheatergroep Cameleon organiseerde vrijdag 17 maart haar jaarlijkse bijeenkomst in het kerkje van De Heen. De vrijdagavond stond in het teken van afscheid. 

Een feestelijk afscheid van Ad Vermeulen, 32 jaar actief en 22 jaar voorzitter van Cameleon. Ook bekende leden zoals Esther de Ron, Anjella Neelen en Giscard van Tilburg namen afscheid, alsook Sandra, Hans en Ans Derven.

Het was een verrassingsavond met een lach en een traan, waarbij vrolijkheid de boventoon vierde. Ad Vermeulen werd flink in het zonnetje gezet, ook dankzij de verrassingsgasten, familie waaronder zoon Dennis, maar ook Angela en Ruud van den Belt.

Goud voor ere-lid
En dat afscheid werd op typische ‘Cameleon wijze’ gevierd. Niet met een lange speech, maar met plezier en een flinke dosis humor. Jolanda Bierkens nam het voortouw: “Beste Ad, we wilden je iets van goud geven, maar het geld was op. Vandaar dat we je deze ‘gouden’ strik en medaille geven, want we willen je benoemen tot ere-lid van de Cameleon.” Ook de burgemeester zette zijn beste beentje voor in dit bonte gezelschap en bedankte Ad voor zijn inzet en grote betekenis voor het gemeenschappelijk cultureel erfgoed van Steenbergen. “Naast de Cameleon, speelde je met verve de rol van Sinterklaas, nar, maar ook jouw tomeloze inzet in de klusgroep de Muppets kenmerken het vertrouwen dat Steenbergenaren hebben in jou en je inzet voor anderen.“ Ad mocht enkele aansprekende en symbolische cadeaus v in ontvangst nemen.

ADvocaatje
Dennis Vermeulen refereerde aan het geringe danstalent van zijn vader: “Ik wil een groot compliment geven aan je mede-Cameleonleden voor hun geduld en volharding om jou danspassen aan te leren.” Een flesje advocaat viel vaders ten deel, nu dat hij met Cameleon-pensioen gaat.

Ook de Heraut (Coen) uit Skroetsj (theatervoorstelling van december 2022) liet weer van zich horen met afscheidsgedichten voor alle vertrekkende leden. Ciska, Jolanda en Astrid zorgden voor extra afscheidsimpact door een swingend lied op de muziek van YMCA...’Jij daar! Dank jullie wel, een kus, tot snel, we zien jullie vast nog wel’

Even later kreeg Jolanda Bierkens symbolisch de voorzittershamer overhandigd door de eerste voorzitter Lenie en door de scheidende voorzitter Ad.

Sound of Silence
Ook werd er stilgestaan bij het overlijden van Kees Thijssen, die 25 jaar lang zangcoach was van de groep. Hij overleed begin maart. Jolanda: “Kees had altijd een luisterend oor, als je ergens mee zat kon je het ook zeggen. We hebben een advertentie geplaatst met als titel ‘The Sound of Silence’, dat geeft ons gevoel goed weer. Hij was een unieke en lieve man en je kon erg met hem lachten, vooral tijdens het inzingen. Hij zei altijd: “Wij zingen jabidabida, als een hete bitterbal voor in je mond.” Zijn laatste advies was: ‘Volg je eigen weg, Cameleon is nu van jullie!’

Eigen weg
“De afgelopen periode hebben zich negen nieuwe leden aangemeld en we zullen onszelf opnieuw moeten uitvinden, “aldus de nieuwe voorzitter. “De Cameleon is veelzijdig en altijd anders, we gaan ons eigen verhaal schrijven, op onze manier. We hebben genoeg passie daarvoor, dus dat komt wel goed. We gaan waarschijnlijk beginnen met iets kleins, samen met de nieuwe leden.”

Esther de Ron en Anjella Neelen stoppen weliswaar met de Cameleon, maar ze zijn gestart met Estrella Producties. “Theater op Maat, u vraagt wij draaien,” aldus Anjella, “voor groot en klein publiek.” Andere oud-leden zijn georganiseerd in d’Ouwe Stukke’, die theaterproducties van Cameleon van 10 jaar en ouder nieuw leven inblaast. Kortom ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan.’

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief