Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

VVD Steenbergen boos op besluit van landelijk bestuur om niet deel te nemen aan de formatie

Door: Michel Claessens Algemeen

STEENBERGEN - De VVD Steenbergen heeft vrijdag een brandbrief geschreven aan het landelijk bestuur van de partij. In de brandbrief laat de VVD Steenbergen weten het niet eens te zijn met het besluit van het landelijk bestuur om niet deel te nemen aan de formatiegesprekken met de PVV. Door niet te onderhandelen met de PVV zou het bestuur de kiezer ongehoord laten.

In de brandbrief aan het landelijk bestuur roept de VVD Steenbergen op om terug te komen op het besluit van de VVD om niet open te staan voor onderhandelingen met de PVV, de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. De Steenbergse fractie zegt juist blij te zijn geweest toen partijleider Yesilgöz in het begin van de campagne een handreiking deed naar alle kiezers, dus ook die van de PVV. “Iedereen telt mee, en als liberalen kunnen wij daar volmondig achter staan”, laat de VVD Steenbergen weten in de brandbrief.

Het onbegrip was dus groot toen de VVD terugkwam op deze handreiking en toen partijleider Yesilgöz in een interview aangaf niet onder Wilders als premier te willen werken. “Waarom? Omdat de PVV te sterk groeide of omdat de VVD enkel de premier wil leveren?”, schrijft de VVD Steenbergen. Het besluit van het landelijke VVD-bestuur om niet aan de formatieonderhandelingen deel te nemen, was dan ook de druppel voor de Steenbergse fractie. “Hoe wordt de kiezer nu gehoord?” In de brandbrief wordt opgeroepen tot een digitale ledenraadpleging. “Wij zetten ons jaar in jaar uit in voor de VVD, wij willen nu iets terug: gehoord worden in Den Haag,” aldus de VVD Steenbergen.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief