Afbeelding

Onderzoek naar arbeidsmigranten in de gemeente

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - Er wordt dit jaar een traject opgestart om meer duidelijkheid te krijgen over de omvang van het totaal aantal arbeidsmigranten in de gemeente. Dat laat de gemeente Steenbergen weten.

Het afgelopen jaar is het inwoneraantal in de gemeente Steenbergen toegenomen met 816 mensen. Zo groeide De Heen met vijftien extra inwoners en Dinteloord kreeg er 55 inwoners bij, maar het aantal inwoners van Welberg is enorm gegroeid met 776 personen. Het gaat dan met name om arbeidsmigranten uit Stella Maris die zich hebben ingeschreven. Toch zijn er volgens de gemeente ook nog een hoop arbeidsmigranten die zich nog niet hebben ingeschreven en dat zorgt voor de nodige problemen.

Leegstand

Er is namelijk sprake van leegstand in de gemeente Steenbergen: 4,17 procent van de totale woningvoorraad staat leeg en dat komt neer op 428 woningen. Er bestaat bij de gemeente een vermoeden dat een gedeelte van de leegstaande woningen in de gemeente wel bewoond wordt, namelijk door arbeidsmigranten. Maar, omdat zij niet staan ingeschreven lijkt het alsof de woningen leeg staan. "Wij hebben een traject opgezet om in 2018 meer duidelijkheid te krijgen betreffende de omvang van het aantal arbeidsmigranten dat is gehuisvest in de reguliere woningvoorraad en naar aanleiding van de resultaten van de inventarisatie te kijken of er sprake is van huisvesting van arbeidsmigranten in strijd met het bestemmingsplan. Mocht dit laatste het geval zijn, dan kan er handhavend worden opgetreden."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief