Afbeelding
Foto: Pixabay

Werkgroep bekritiseert plan woonwijk voor arbeidsmigranten in Dinteloord

Door: Peter Houtepen Politiek

STEENBERGEN - John Klaasman en Leo Aanraad van de Werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord hebben woensdagavond ingesproken tijdens de oordeelvormende vergadering in Steenbergen als reactie op de plannen van de gemeente om een woonwijk te bouwen voor 250 tijdelijke arbeidsmigranten grenzend aan de dorpskern van Dinteloord.

Initiatiefnemer is Flex Employment uit Oudenbosch. De migranten zouden werkzaam worden op het AFC Nieuw Prinsenland. 

Voor wat het huisvestingsplan van arbeidsmigranten betreft, staat de werkgroep lijnrecht tegenover het gemeentebestuur. Mochten de plannen doorgaan dan faciliteert en gunt de gemeente met dit plan feitelijk een Dinteloords filiaal aan de firma Flex Employment, zo vindt de werkgroep. "Dat krijgt de grond in eigendom, verloont de arbeidsmigranten en verhuurt de huizen aan diezelfde arbeidsmigranten. Na realisatie beschikt Flex Employment over een nieuwe pool van 250 werknemers. En die kan men inzetten overal in de verre regio waar nodig. Een flinke financiële melkkoe voor Flex Employment: zo eenvoudig is het."

Volgens de Werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord is een hostel met goede en voldoende faciliteiten op het AFC-terrein de enige juiste keuze. "Geclusterde huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten dient daarom te geschieden in hun eigen achtertuin: op het bedrijf of op het bedrijfsterrein van de werkgevers en wel zo dicht mogelijk bij hun werklocatie, in dit geval dus op of aan de rand van het AFC", zo sprak Klaasman woensdagavond.

Hij voegde daaraan toe: "Last but not least: het bestemmingsplan kom Dinteloord, dat amper twee jaar geleden is vastgesteld bestemt dat perceel voor recreatie, speelvoorzieningen, ijsbaan, sporthal, sportvelden/sportterreinen, fitnesscentrum, tennisbanen en voor een zwembad, met daaraan ondergeschikt horeca-activiteiten ten behoeve van bovengenoemde functies. Daarvoor zijn die gronden ooit gekocht door de gemeente: om al deze voorzieningen in de toekomst te verplaatsen zodat er inbreidingslocaties voor woningbouw kunnen ontstaan. Daarom kan er nu gebouwd worden op de voormalige voetbalvelden van VV Dinteloord en DIVO."

Het is, aldus de werkgroep, dus niet zomaar een perceel grond dat braak ligt. "Meer ruimte voor verplaatsing in ons dorp is er niet. Als u ervoor kiest om het bestemmingsplan kom Dinteloord aan te passen ten gunste van een filiaal voor Flex Employment, dan zet u daarmee Dinteloord op slot: er kan dan niet meer gebouwd worden voor de eigen inwoners."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief