Afbeelding
Foto ter illustratie: Brandweer Tholen

Kleine brand in bovengrondse container aan de Minneputtestraat

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

THOLEN - In de nacht van zaterdag op zondag was er brand uitgebroken in een bovengrondse afvalcontainer op de Minneputtestraat in Tholen. De lokale brandweer wist het vuur snel te blussen met een krachtige waterstraal.

De containerbrand werd rond 00.30 uur opgemerkt door voorbijgangers. Ze belden meteen de brandweer voor hulp. Bij aankomst bleek het te gaan om een kleine brand in een restafvalcontainer. Met behulp van een sterke waterstraal wisten de brandweerlieden het vuur te doven.

Nadat de brand was geblust, wilden de brandweermannen hun wagen weer bijvullen voor een volgende inzet. Meestal doen ze dit met water uit een ondergrondse brandkraan op de locatie van de brand. Maar deze keer konden ze dat niet doen, omdat er een auto bovenop de brandkraan geparkeerd stond, bij de hoek van de Verbrandestraat en de Minneputtestraat.

Tweede containerbrand

Dit was de tweede containerbrand in een korte tijd in de gemeente. Op donderdag 26 oktober had de brandweer ook al te maken met een brandje, toen in een ondergrondse container bij de Spinnaker in Sint-Annaland.

In beide gevallen is niet duidelijk hoe de brand begon of dat deze opzettelijk is aangestoken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief