Afbeelding
Foto: Wijkagenten Politie Goeree-Overflakkee
UPDATE

Thoolse brandweer ingezet voor ‘zeer grote brand’ in drie woningen

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een ‘zeer grote brand’.

Zondagmiddag is er een grote brand uitgebroken bij een tussenwoning aan de Acacialaan in Bruinisse. De brandweerlieden van Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn opgeroepen om te helpen. De melding kwam net voor half vijf ‘s middags binnen.

Vuurwerk op zolder

Op zolder van één van de drie betreffende woningen is vuurwerk gevonden. Veiligheidsregio Zeeland laat een drone komen. Daarmee kunnen ze de situatie in de woning beter bekijken. In de tussentijd gaan ze proberen de smeulende plaatsen op de bovenverdiepingen van veilige afstand te blussen.

"We hebben een inschatting gemaakt van het risico ter plaatse. Als het vuurwerk ontploft, zou er alleen een gat in het dak ontstaan van de woning waar het vuurwerk op zolder ligt", aldus Veiligheidsregio Zeeland.

De gehele omgeving is ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat onderzoek doen. Vooralsnog is er geen sprake van slachtoffers. De hulp van Stichting Salvage is gevraagd om te helpen bij het beperken en afhandelen van de schade. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

‘Blijf uit de rook’

"Op de brand komen veel mensen af. Bij brand komt rook vrij. Blijf uit de rook", aldus Veiligheidsregio Zeeland rond 16.39 uur. "Vanaf de Vissershaven wordt een pomp ingezet om extra bluswater beschikbaar te hebben. Hiervoor gebruiken we 110 mm dikke slangen, dit geeft afsluitingen van de wegen in de omgeving."

Commando Plaats Incident

Om 17.00 uur waren vier blusvoertuigen, de watertankwagen en de hoogwerker ingezet voor de bestrijding van de brand in de woningen. Op het dak van de betrokken huizen liggen zonnepanelen. Het Commando Plaats Incident (CoPI) helpt mee. Bij grote incidenten komt het CoPI ter plaatse en zorgt voor een goede samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten.

Dit artikel wordt aangevuld met informatie wanneer mogelijk.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief