De brandweermannen moesten de deur van de woning forceren.
De brandweermannen moesten de deur van de woning forceren. Foto: 112Markiezaten

‘Woningbrand’ aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

Op donderdag 7 december reageerden de brandweer en de politie op een melding van een brand in een woning aan de Dalemsestraat. Rond 20.45 uur kreeg de brandweer de melding binnen, nadat een bewoner van een ander appartement de hulpdiensten had ingeschakeld.

Aangebrand voedsel

Volgens buurtbewoners moest de brandweer de deur van het appartement forceren om binnen te komen. Bij het binnentreden van de brandweermannen bleek van een echte brand geen sprake. De rook die uit het huis kwam, werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

De brandweer heeft het appartement geventileerd om de rook te verwijderen. Naast de lokale brandweer uit Tholen kwam ook de hoogwerker uit Bergen op Zoom ter plaatse, samen met de politie. De hulpdiensten konden na iets meer dan een half uur weer terugkeren.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief