Veel ravage op de A4 tussen Steenbergen en Tholen.
Veel ravage op de A4 tussen Steenbergen en Tholen. Foto: Rijkswaterstaat
LAATSTE UPDATE

A4 bij Steenbergen weer vrij na ongeval met vier auto’s: Drie gewonden naar ziekenhuis

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

STEENBERGEN/THOLEN - Bij een ernstig ongeval met vier auto’s is een 49-jarige man uit België zwaargewond geraakt op de A4 tussen de oprit Steenbergen en de afrit Tholen. Het ongeluk gebeurde rond 05.15 uur in de nacht van zondag op maandag. Twee andere bestuurders raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde op de vroege maandagochtend rond 05.15 uur op de A4 bij Steenbergen. Vier auto’s op weg naar België over de A4 kwamen met elkaar in botsing. Als gevolg van de aanrijding werd een 49-jarige bestuurder uit België uit zijn auto geslingerd en belandde op het wegdek. Meerdere hulpdiensten waren aanwezig, waaronder een traumahelikopter.

De tekst gaat verder onder de foto.


Veel ravage op de A4 tussen Steenbergen en Tholen - Rijkswaterstaat

Twee andere gewonden

Twee andere bestuurders, een 68-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 19-jarige man uit Waddinxveen, zijn ook naar het ziekenhuis gebracht. De vierde bestuurder, een 43-jarige vrouw uit Steenbergen, kwam er zonder verwondingen vanaf.

Het is nog onbekend wat er precies is gebeurd. Een drietal ambulances, de brandweer en meerdere politie-eenheden waren ter plaatse. Verkeer werd door de ANWB geadviseerd om te rijden via Roosendaal over de A59 en A17.

De ANWB was rond 07.00 uur begonnen met het terugleiden van het ingesloten verkeer. Er moesten meerdere voertuigen geborgen worden.

De tekst gaat verder onder de foto.


Het ingesloten verkeer wordt teruggeleid - Rijkswaterstaat

Veel rommel

De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is inmiddels afgerond. Bij zware verkeersongevallen doet de politie onderzoek naar de oorzaak. De ANWB was rond 14.25 uur klaar met de laatste schoonmaakwerkzaamheden. Door het ongeval was veel rommel op de rijbanen terechtgekomen. Het verwachte tijdstip waarop de weg vrijkomt was bijgesteld van 12.00 naar 14.30 uur.


De politie doet onderzoek naar de toedracht - Rijkswaterstaat



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief