De man achter het stuur kon het voertuig zelf verlaten.
De man achter het stuur kon het voertuig zelf verlaten. Foto: 112Markiezaten

Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

Het ongeval gebeurde rond 18.50 uur op de Postweg (N286) bij Poortvliet. De bestuurder raakte door een onbekende reden van de weg en botste tegen een lichtmast. Daarna belandde de auto in de sloot en kwam uiteindelijk weer op het fietspad terecht. De man achter het stuur raakte niet gewond en kon hij zelf uit zijn auto komen.

Lichtmast valt in sloot

Agenten en een wegbeheerder van de Provincie Zeeland sloten tijdelijk één rijbaan van de Postweg af. Ook het fietspad was door het ongeval niet toegankelijk. De lichtmast brak volledig af door de botsing en viel in de sloot. Een aannemer werd ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de stroomtoevoer van de lichtmast veilig was.

De personenauto van de man raakte ernstig beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig weggehaald en de agenten hebben een verklaring afgenomen van de bestuurder.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief