Jaco Bevelander is uit ruim 700 voordrachten geselecteerd voor de finale.
Jaco Bevelander is uit ruim 700 voordrachten geselecteerd voor de finale.

Jaco Bevelander in finale Topcoach van het Jaar

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Jaco Bevelander uit Tholen staat in de finale van TopCoach van het Jaar 2020. De leerlingenbegeleider krijgt woensdag 4 november te horen of hij uit 21 finalisten uit heel Nederland uitgeroepen wordt tot winnaar: “Ik ben er wanneer ze me nodig hebben en ik wil dat we van elkaar leren. We vormen als bedrijf een hecht team en de leerlingen horen daar helemaal bij.”

Jaco Bevelander is uit ruim 700 voordrachten geselecteerd voor de finale. Tijdens een interactieve live-stream vanuit de Utrechtse Jaarbeurs worden uit 21 finalisten drie winnaars bekendgemaakt in de categorieën: Opleidingsbedrijf, MKB en Grootbedrijf. De TopCoach van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche. Bevelander komt uit in de categorie MKB. Hij werkt met aspirant-installatiemonteurs in de leeftijd van circa 16 tot 20 jaar. Veel van de jongeren die de finalisten onder hun vleugels hebben, worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen in de week bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.

Verantwoordelijkheid

Bevelander blijkt enorm gewaardeerd te worden door ‘zijn’ leerlingen. Leerling Reinier Flikweert krijgt van Bevelander naar eigen zeggen veel verantwoordelijkheid binnen diens bedrijf. “Dat maakt me trots en het maakt dat ik nog beter wil presteren”, zegt Reinier. Bevelander geeft zijn leerlingen weliswaar verantwoordelijkheid, maar hij houdt wel goed contact met ze. “Ik ben er wanneer ze me nodig hebben en ik wil dat we van elkaar leren. We vormen als bedrijf een hecht team en de leerlingen horen daar helemaal bij”, aldus de Tholenaar.

Beker

Wij Techniek organiseert de TopCoach van het Jaar verkiezing sinds 2016. De genomineerden worden onder meer beoordeeld op hun persoonlijke werkwijze als coach, betrokkenheid, innovatie en communicatieve vaardigheden. De drie winnaars krijgen een beker en een geldprijs van elk 2.500 euro die ze mogen inzetten voor hun begeleidingswerk.

De uitreiking vindt digitaal vanuit de Jaarbeurs in Utrecht plaats. [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief