Afbeelding
Foto: Iman Fase

Ook op Tholen wordt er steeds meer vlees gegeten

Door: Vera de Geus Algemeen

Theo Slager is eigenaar van familiebedrijf Slagerij Slager in Sint-Annaland. Het bedrijf is bestaat 150 jaar. De zaak wordt momenteel gerund door de vierde generatie. Theo merkt als geen ander dat er meer vlees wordt gegeten.

“De verkoop is behoorlijk gestegen”, zo vertelt de Stallandse slager. “De grotere stukken vlees zijn erg populair momenteel. Je kunt dan denken aan T-Bonesteak, Thoolse Chateaubriand, Ribeye, Pulled Pork etn ga zo maar door. Maar eigenlijk loopt alles wel goed: van varkenspootje tot varkenshaas.” Je zou het misschien niet verwachten, maar in de slagerswinkel zijn ook producten voor vegetariërs en veganisten te vinden. “Wij verkopen zeker ook vega-producten”, zegt Theo. “We laten iedereen graag vrij in wat ze eten. Als dat iemands keuze is respecteren we dat en zorgen ook voor hen voor een lekker aanbod.” Slager merkt dat ook onder de vleeseters meer aandacht is voor dierenwelzijn. “Mensen worden zich meer bewust van wat ze eten. Wij slachten en verwerken vee dat een goed leven en genoeg ruimte heeft gehad.” Slager weet waarover hij praat. “Wij kopen ons vee zelf in, transporteren het zelf, slachten en benen het zelf uit. We bewerken het tot ‘n superstukje vlees waar je de volledige keten van in de hand hebt. Daar zijn we trots op!”, zegt hij. Theo kan zelf dan ook zeker genieten van een goed stuk vlees. “Mijn favoriet? Een lekkere entrecote met een klein beetje vet van onder de grill. Heerlijk!”, besluit hij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief