Afbeelding

Kruittoren Tholen, voor velen een pareltje

Door: Jacoline de Boer Algemeen

THOLEN - Meer dan 60 bedrijven werkte mee aan het project de Kruittoren in Tholen. Op 17 april 2019 werd officieel de eerste paal geslagen in bijzijn van kopers en wethouder, nu slechts anderhalf jaar later is het prachtige project af. Het appartementencomplex verbindt de historische binnenstad van Tholen met de nieuwbouwwijk Vestetuin en is een parel om naar te kijken.

7 kadewoningen, 12 torenappartementen, 1 penthouse en 9 stadsappartementen rezen het afgelopen jaar uit de grond. Vanaf de start van het project ging het hard met de verkoop van de woningen. Joost Polderdijk bedrijfsleider bij Fraanje is projectleider van het project. “Voor de appartementen was vanaf het begin af aan veel belangstelling, van de kadewoningen zijn er nog twee te koop. De andere appartementen zijn allemaal verkocht”, vertelt Joost.

 Kleine vertraging

De bouw liep een kleine vertraging op tijdens de eerste lockdown. Joost Polderdijk legt uit: “ Met name het staal van het torentje alsmede de kunststof kozijnen zijn later geleverd en gemonteerd”. De laatste oplevering vond plaats op 30 oktober. Men vond het van groot belang om een stukje historie van Tholen na te bootsen. Zodoende werd er gebruik gemaakt van een specifieke kleurstelling van bruinrood en wit en is het plan afgestemd op het karakter van de oude stad.

 Oude centrum

Het uitzicht is werkelijk prachtig te noemen. Het complex ligt tegen het oude centrum aan maar geeft ook een prachtige kijk op de haven, het water en de dijk. Onder het complex bevindt zich een parkeergarage waardoor parkeren nooit meer een probleem is. Alle woningen zijn royaal te noemen qua ruimte. Het kleinste appartement heeft een woonoppervlak van 119 vierkante meter. Het grootste appartement heeft een zee van ruimte, maar liefst 655 vierkante meter. Iedere woning beschikt over een grote tuin of een ruim balkon.

Speels

Ook Van den Ouden Makelaardij werkte mee aan het project. Niels van den Ouden: “Het is een lang traject geweest, het eindresultaat mag er zeker zijn. Als makelaar mag je er trots op zijn deel uit te maken van dit geheel. Op dit moment zijn nog twee kadewoningen te koop. Het zijn aparte woningen die speels ingedeeld zijn. De inhoud van de kadewoning is circa 539 kubieke meter en het gehele object is onderhoudsarm. Het complex staat op een mooie locatie en alle voorzieningen zijn op loopafstand te vinden.”

Uniek

Neeskens Makelaardij was ook vanaf begin af aan betrokken bij het project. “Het project heeft een lange aanloop gehad. Na realisatie van de bouw is het leuk om te zien hoe blij de kopers zijn met hun nieuwe woning. Ook is het een project met uitstraling en uniek in zijn soort. Kortom een project dat indruk maakt”, aldus Wilmar van Haaften, makelaar bij Neeskens Makelaardij. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief