Afbeelding
Foto: Emma Smits

Thoolse Emma Smits blikt terug op deelname Au Pairs: ‘Ondanks alle aandacht blijf ik gewoon mezelf’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Met haar deelname aan het televisieprogramma Au Pairs, maakte de Thoolse Emma Smits, zowel online als ‘offline’ veel los. Van een column in het AD tot een regenboogpad voor het gemeentehuis van Tholen: Emma kon op veel bijzondere reacties rekenen. De laatste aflevering van het programma is inmiddels uitgezonden en Emma is al weer maanden terug in Nederland. Samen met haar blikken we terug op haar deelname:

Je bent inmiddels al weer een poosje terug in Nederland. Spreek je het gastgezin nog weleens?
“Jazeker. Het is wel minder dan eerst hoor, maar we hebben zeker nog wekelijks contact. We sturen elkaar dan een appje of videobellen eventjes. Ik wil toch graag op de hoogte blijven van hoe het gaat met Karmel en de kinderen. Toen ik terug in Nederland kwam, miste ik de kinderen wel écht heel erg. Maar toen ik mijn werk en leventje hier weer op had gepakt, zwakte dat missen wel wat af.

Ben je van plan om ze nog op te gaan zoeken?
“Nou, dat is wel een leuk verhaal. Ik had zelf eigenlijk niets gepland, maar ik heb van mijn vriendin voor mijn verjaardag een vliegticket gekregen naar Miami! Dat was echt een super fijne verrassing. We gaan tijdens kerst samen naar Amerika, om daar kerst te vieren met Karmel en de kinderen.”


 Foto: Emma Smits

Over je vriendin gesproken: tijdens het televisieprogramma zijn jullie verliefd op elkaar geworden. Hoe is dat ontstaan?
“Het kwam eigenlijk uit het niets voor mij. Ik heb nog nooit eerder een vriendin gehad. ‘Bella’ was vanuit Nederland meegevlogen, omdat zij au pair was van iemand van het productieteam. Zij deed dus eigenlijk hetzelfde werk als wat wij deden, maar zij stond totaal niet in de picture. Daarom besloot ik om haar mee te vragen naar een feestje. Dat is de beste zet ooit geweest, want we zijn verliefd geworden én zijn nu nog steeds samen!”

Wat leuk om te horen! Hoe werd er bij thuiskomt gereageerd op jullie relatie?
“Enorm goed. De mensen waar ik van houd, hebben gelukkig allemaal heel fijn gereageerd. Daarbuiten heb ik ook veel goede reacties gehad. Er zullen altijd wel mensen blijven die het niet gewend zijn of het apart vinden dat ik een relatie met een vrouw heb, maar dat is oké. Ik heb er zelf ook tien jaar over gedaan, om het voor mijzelf een plekje te geven. Dat er nu ook een regenboogpad in Tholen is gemaakt speciaal voor mij, vind ik echt heel speciaal. Jammer dat ik niet weet wie het gedaan heeft, maar ik vind het heel tof!”

Er is online veel aandacht geweest voor jouw deelname aan Au Pairs. Zo heeft bijvoorbeeld Angela de Jong van het AD een gehele column aan jou besteed. Ook heb je ineens veel meer volgers. Hoe ga je daarmee om?
“Dat ik zoveel aandacht krijg ik heel erg leuk. Je hoopt stiekem ook wel op positiviteit na je deelname, maar dat het zó uit de hand zou lopen, had ik niet verwacht. Au Pairs is nooit echt een heel populair programma geweest. Ik begon zelf met 700 volgers en nu zit ik inmiddels op de 18.000 geloof ik. Maar ik ben en blijf gewoon mezelf hoor! Met beide benen op de grond, lekker nuchter. Mijn uiteindelijke droom is natuurlijk om DJ te worden. Daar heeft mijn deelname aan Au Pairs wel een positieve invloed op gehad. Ik heb al veel boekingen en aanvragen binnengekregen, maar daar ben ik nog niet zo happig op geweest. Ik wilde eerste het programma afwachten.

Hoe ziet de toekomst er nu uit? 
“Ik heb Tholen inmiddels verlaten en woon nu samen met Bella in Woerden. Eigenlijk vergelijk ik het daar wel een beetje met Tholen hoor, alleen dan wat stedelijker. We wonen in de winkelstraat. Het is echt heel leuk en fijn. Alles heel mij zoveel positiviteit gebracht. Ik ben nu ook weer begonnen met draaien, daar ga ik me de komende tijd op focussen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief