Afbeelding
Foto: Privebezit

Obs De Rieburch viert dit jaar haar vijftigste verjaardag: ‘Het wordt een heel bijzonder jaar’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SCHERPENISSE/SINT-MAARTENSDIJK - Voor Maarten Hogewoning wordt het een bijzonder schooljaar. De directeur van obs De Rieburch en obs Oosterschelde mag dit jaar vieren dat obs De Rieburch 50 jaar bestaat. Ook is hij volop bezig met de bouw van een nieuwe school.

Als directeur heeft Maarten 212 leerlingen onder zijn hoede. Op obs Oosterschelde in Scherpenisse zitten 47 leerlingen verdeeld over twee units en op obs De Rieburch in Sint-Maartensdijk zitten 165 leerlingen. “Voor obs De Rieburch wordt het een heel bijzonder jaar, dit jaar bestaat de school 50 jaar en zijn wij volop bezig met de bouw van een nieuwe school. Als alles verloopt volgens planning dan wordt deze juni 2023 opgeleverd en zitten wij dus volgend schooljaar in een gloednieuw gebouw. Dit jaar gaan wij ook een compleet nieuw interieur uitzoeken en mogen we een nieuw schoolplein inrichten samen met de Juliana van Stolbergschool’, vertelt Maarten enthousiast.

Last van personeelstekort ervaart Maarten helaas ook. “Op de Rieburch hebben we nog een openstaande vacature in de groepen zes en drie voor een leerkracht. Het team is gelukkig heel erg betrokken en professioneel, zodat we deze tekorten intern kunnen opvangen, maar ideaal is het niet. Obs Oosterschelde heeft een rustiger jaar, maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten. We gaan ons als team verdiepen in bewegend leren, ook ouderbetrokkenheid is 1 van onze speerpunten. Ik wens dat al onze leerlingen en teamleden een fantastisch schooljaar hebben, waarin veel geleerd wordt, maar waarin ook veel gelachen wordt”, aldus Maarten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief