Afbeelding
Foto: Melissa Schuurman

Saskia is locatiemanager bij de kringloop in Smerdiek: ‘Heel erg leuk werk’

Door: Melissa Schuurman Algemeen

SMERDIEK - Saskia van de Graaff is locatiemanager van de kringloopwinkel van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk. Ze vindt het heel erg leuk werk, samen met veel vrijwilligers. “We doen het echt samen. Iedereen komt hier met veel inzet om door alle dozen en gebrachte spullen te gaan.”

Momenteel is Saskia bezig met de kerstmarkt. “Boeken en speelgoed worden hier veel voor gebruikt, maar ook maatschappelijke dienstverlening en samengestelde sinterklaaspakketten. Voor de kerstdagen gaat het vooral om kerstballen, kersthuisjes en lichtjes. Het is echt leuk dat je daar iemand weer blij mee kan maken”, aldus Saskia. “We merken dat mensen het ons ook echt gunnen. We horen regelmatig dat mensen thuis spulletjes verzamelen om het naar ons toe te kunnen brengen. Ook in de coronatijd hebben mensen gewacht tot we weer open waren om hun spullen te komen brengen.”

Saskia en de vrijwilligers zijn niet alleen met de winkel bezig. Zij proberen zich ook op andere manieren voor de maatschappij in te zetten. Waar mogelijk financieren zij verschillende projecten. “Een aantal worden door de overheid gefinancierd, maar veel ook niet. Soms richten we huizen in met de spullen die we hebben of zorgen we voor vervoer als mensen een taxi nodig hebben.” Maar ook in het buitenland zijn er actieve projecten. “Zo is er laatst nog een complete speeltuin bij een schooltje ingericht voor roma kinderen, dat was echt ontzettend leuk om te doen. En dat van onze hergebruikte spullen”, vertelt Saskia trots.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief