Afbeelding
Foto: Iman Fase

Carbidschieten gaat dit jaar niet door: ‘Te weinig vrijwilligers’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Het carbidschieten op Tholen gaat dit jaar niet door. Dat laat de organisatie weten. Normaal gesproken vindt dit evenement plaats op de laatste dag van het jaar. 

Vervelend nieuws voor alle liefhebbers van carbidschieten. Het jaarlijkse evenement kan dit keer niet doorgaan. “Er zijn dit jaar helaas te weinig vrijwilligers die aanwezig kunnen zijn, waardoor het niet te doen is om het evenement op een goede en veilige manier te organiseren”, aldus de Carbid Stichting Tholen. “Erg spijtig natuurlijk, maar het is helaas niet anders.”

De organisatie hoopt het evenement volgend jaar wel weer ‘gewoon’ door te kunnen laten gaan. “We gaan kijken hoe we het een en het ander in kunnen gaan vullen om het toch wel enigszins traditionele carbidschieten weer door te laten gaan”, aldus de stichting. “Het is nog erg vroeg, maar vanuit onze kant wensen we in ieder geval iedereen alvast hele fijne feestdagen en een fijne feestelijke jaarwisseling.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief