Afbeelding

Lily-Rose gaat volgend jaar naar de middelbare: ‘Ik kijk vooral hoe de school eruit ziet’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Er breekt nu al een spannende tijd aan voor leerlingen van groep 8. In januari en februari zijn de open dagen van middelbare scholen en in maart moeten de leerlingen beslissen naar welke school zij de komende jaren gaan.

Ook voor de 11-jarige Lily-Rose de Boer uit Oud-Vossemeer is het spannend. “Ik ben afgelopen week gaan kijken op het Rijks en ik ga nog naar de open dag van het Roncalli. Ik heb al een aantal middagen op het Roncalli mee mogen lopen. Het was superleuk en leerzaam en docenten waren erg aardig”, vertelt Lily.

Lily zit op basisschool de Ark in Oud-Vossemeer. Na de zomervakantie zal zij een stukje verder moeten reizen. Alle scholen die Lily’s interesse hebben gewekt zijn namelijk allemaal in Bergen op Zoom. “Ik kijk vooral naar hoe de school eruit ziet. Ik wil niet naar een hele grote school, maar een hele kleine hoeft ook niet. Ook vind ik het belangrijk dat de docenten aardig zijn en dat er genoeg uitdaging is”, legt Lily uit.

Een lichte voorkeur heeft Lily al voor het Roncalli, maar beslissen doet ze echt pas nadat ze beide open dagen heeft bezocht. “Ik vind het Roncalli een mooie school en hun leersysteem spreekt mij wel aan. Ik ben iemand die zich snel verveelt in de klas en bij het Roncalli bieden ze een excellent klas aan. Maar aan de andere kant lijkt het Rijks mij ook wel een hele leuke school. Ik weet het dan ook nog niet en ga eerst op het gemakje de andere open dag nog bezoeken”.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief