Afbeelding

Elena (12) bezoekt open dagen van middelbare scholen: ‘Voor mij is een fijn gevoel belangrijk’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

POORTVLIET - De 12-jarige Elana Hage uit Poortvliet bezocht vorig jaar al het Prins Maurits in Middelharnis. Dit jaar gaat ze enkel de open dagen in Bergen op Zoom bezoeken.

Elana zit nu nog op basisschool Jenaplanschool met de bijbel. “Ik ben naar een groep 7 beleving op het Roncalli geweest samen met een vriendin en ik vond het daar best wel leuk. Verder heb ik een online rondleiding gekregen op het PM (Prins Maurits) en ik ben naar de première van het MollerJuvenaat in de bioscoop geweest. Die laatste twee heb ik dus eigenlijk dit schooljaar pas in het echt gezien” legt ze uit.

Elana is nog wel even afwachtend wat haar schooladvies zal worden. “Ik heb nu een voorlopig havoniveau, maar ik hoop dat dit nog naar havo/vwo gaat na de IEP test”.

Voorkeur 
Een lichte voorkeur voor een school is er ook al. “Ik heb een voorkeur voor het MollerJuvenaat, maar voor zover ik weet gaat er niemand naartoe die ik ken. Ik vind het een hele leuke school en ik heb er een goed gevoel bij. Voor mij is een fijn gevoel heel belangrijk, dat je jezelf er al op ziet zitten en dat het niet zo groot is met veel kinderen. Ook vind ik talen heel erg interessant dus ik wil kijken welke talen ik kan leren op de school. Verder vind ik tekenen heel erg leuk dus het zou fijn zijn als ze een tekenafdeling zouden hebben.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief