Afbeelding
Foto: Jacoline de Boer

Na de zomervakantie gaat Fynn (11) naar de middelbare: ‘Veel vrijheid vind ik belangrijk’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Ook Fynn de Frens uit Oud-Vossemeer heeft een aantal open dagen bezocht. Met al een oudere broer op het Rijks en een vader die als leraar op het Ravelijn werkt is de keuze voor Fynn niet meer zo lastig.

De elfjarige Fynn zit op het moment nog op de Sint-Antoniusschool in Oud-Vossemeer, maar na de zomervakantie zal ook hij de fiets moeten pakken en iedere dag minimaal 20 kilometer moeten fietsen om naar school te gaan. “Toen mijn broer twee jaar geleden de open dagen ging bezoeken ben ik al mee geweest naar het RGO. Dit jaar ben ik gaan kijken bij het Rijks, maar dat is toch niet echt mijn ding. Ik denk dat mijn keuze valt op het Ravelijn, want daar bieden ze Agora onderwijs aan. De eerste twee jaar heb ik dan geen huiswerk, maar kan ik wel een project kiezen. Je kan dan zelf aangeven wat wilt leren”, legt Fynn uit.

Echt zeker weten doet Fynn het nog niet. “Ik ga nog naar een meeloop dag op het Ravelijn en ik ga ook naar de Steenspil. Ik vind het belangrijk dat er grote lokalen zijn op de school van mijn keuze en dat ik veel vrijheid krijg. Dan kan ik zelf een beetje doen wat ik wil en dat vind ik fijner leren’’. Fynn zal ook op de fiets gaan naar school en in zijn keuze houdt hij geen rekening met het aantal kilometers wat hij zou moeten fietsen. “Ik krijg straks een elektrische fiets dus dan maakt het niks uit.” Mocht Fynn kiezen voor het Ravelijn, dan is de kans aanwezig dat hij vanaf het tweede schooljaar les krijgt van zijn vader. Zowel Fynn als zijn vader vinden dit alleen maar leuk.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief