De werkzaamheden werden stilgelegd door de mogelijke aanwezigheid van de beschermde rugstreeppad
De werkzaamheden werden stilgelegd door de mogelijke aanwezigheid van de beschermde rugstreeppad Foto: CreativeNature_nl

Na drie maanden kan er eindelijk weer gewerkt worden aan de nieuwe kruising in Tholen

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - Ongeveer drie maanden geleden werden de werkzaamheden aan de Nieuwe Postweg stilgelegd, omdat er mogelijk rugstreeppadden zouden zitten op het terrein. Deze diersoort is beschermd. Vandaag liet wethouder Corniel van Leeuwen weten dat de werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de Nieuwe Postweg weer hervat mogen worden. Aan het noordelijke deel mag nog steeds niet gewerkt worden.

Ter hoogte van het viaduct dat de Molenvlietsedijk en de Nieuwlandseweg verbindt, komt een kruispunt. Vorig jaar startte de werkzaamheden, maar deze werden begin november stilgelegd door de mogelijke aanwezigheid van de rugstreeppad. Deze pad is beschermd. Voor er verder gewerkt kan worden, moest gewacht worden op een rapport van Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), die toezichthouder is. De RUD onderzoekt of er daadwerkelijk rugstreeppadden in het gebied leven. 

Drie maanden lang lagen de werkzaamheden stil, maar vandaag laat wethouder Corniel van Leeuwen weten dat een deel van de werkzaamheden weer hervat kan worden. De Regionale Uitvoeringsdienst heeft namelijk geconcludeerd dat op het zuidelijke deel van de Nieuwe Postweg geen rugstreeppadden leven. “Het is een zeer intensief traject waar we in zitten”, aldus Corniel van Leeuwen. “Ik was dan ook verheugd toen we de brief ontvingen waarin stond dat de werkzaamheden aan het zuidelijke deel weer hervat mogen worden.” Op het noordelijke gedeelte mag voorlopig nog niet gewerkt worden, daar wordt nog onderzoek verricht. 

Het zuidelijke deel is per direct vrijgegeven. “Dat betekent dat het best mogelijk is dat volgende week de eerste werkzaamheden al weer opgestart worden”, aldus van Leeuwen. Wanneer ook de andere werkzaamheden weer hervat mogen worden en wanneer de einddatum van de werkzaamheden zal zijn, is volgens de wethouder nog niet te zeggen. “Het gaat allemaal stapsgewijs. We voeren nu erg constructieve gesprekken en het is mooi om te zien dat deze gesprekken ook tot resultaten leiden. Maar het blijft een opgave om ook de andere delen op gang te krijgen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief