Blijdschap, trots en samenwerking spatten ervan af!
Blijdschap, trots en samenwerking spatten ervan af! Foto: Sandra van Neerbos

Sint Anthonius wint regiofinale van First Lego League

Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag deed groep 7-8 van basisschool Sint Anthonius voor de allereerste keer mee aan de regiofinales van de First Lego League in Breda. Daar kwalificeerden zij zich voor een plek in de landelijke finale in Delft. 

Afgelopen zaterdag deed groep 7-8 van het Sint Anthonius mee aan de regiofinale van de First Lego League in Breda. “En wat bleek?!”, aldus de directie van de school. “De kinderen zijn echt goed! Het is een echt team en ze zijn enorm gemotiveerd. De toppers streden met én tegen andere basisscholen, maar ook tegen middelbare scholen!”

Door hun betrokkenheid, creativiteit en samenwerking wonen de leerlingen zaterdag de Robot Prestatieprijs. “En of dat allemaal nog niet genoeg was, werden ze ook tweede op de Champions Award”, aldus het schoolbestuur. Om in aanmerking te komen voor deze prijs werd gekeken naar verschillende onderdelen, zoals: samenwerking, de presentatie van het innovatieproject én het eigen robotontwerp. 

“Het team is ontzettend trots op de kinderen van groep 7-8 maar vooral ook op hun meester,  Kevin Raets, die met zoveel enthousiasme en toewijding samen met zijn leerlingen deze stappen heeft gemaakt”, aldus de directie. “De betrokkenheid en het enthousiasme spatten ervan af! Ze gaan zich nu voorbereiden op de Landelijke finale in Delft!”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief