Het Glazen Ei in 2016 | Foto ter illustratie
Het Glazen Ei in 2016 | Foto ter illustratie Foto: Archief

‘Het Glazen Ei’ keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

Door: Bregje Kop Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

Het Glazen ei wordt ditmaal gebouwd in dorpshuis de Vossenkuil. Daar worden de dj’s weer voor 5 dagen opgesloten, bezoekers kunnen daar plaatjes aanvragen. De komende weken zullen de dj’s bekend worden gemaakt.

Programmering
Op donderdag 6 april vindt de opening plaats van Het Glazen Ei. De dj’s worden deze avond opgesloten. Verder vindt er een muziekavond plaats op donderdag met onder andere de Oud-Vossemeerse muziekvereniging, Popkoor Voix, Toeval en het Schorrekoor.

Op vrijdag 7 april vindt ‘s morgens een paasviering plaats bij de basisscholen. Vanaf 16.00 uur vindt de vrijmibo plaats met live acts en dj’s.

In samenwerking met Stichting Fietsen op Tholen is er op zaterdag 8 april de Keetie van Oosten-Hage classic. Deze wordt gecombineerd met divers routes voor Gravelfietsen/Mountainbikes. ‘S middags brengen Anita en Ed een bezoek aan het ei. Daarnaast vindt er ook een wishkeyproeverij plaats, verzorgt door DC17.

Zondag 9 april begint de dag met een Oecumenische kerkdienst. ‘S middags is er live muziek met Anne en de Zeeuwse kofferband. Op een groot scherm zal dan ook Parijs Roubaix uitgezonden worden. 

Op maandag 10 april, de laatste dag van het festival, zal de paashaas in de ochtend een bezoek brengen aan het glazen Ei. De kinderen worden dan vermaakt door Juf Roos. In de middag komt Nienke Dingemans (17) optreden. Over de afsluiting van het festival is nog niets bekend. 

Gedurende het hele festival kunnen belangstellenden live meekijken via Omroep Tholen. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief